Știri 7 iulie 2021

Biserica Ortodoxă îi va cinsti mâine pe Sfinții Mucenici Epictet și Astion.
Cu acest prilej, Ips Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației PS Visarion, Episcopul Tulcii și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Halmyris din jud. Tulcea.
Apoi, de la ora 17.00, ierarhul Tomisului va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii Cuvântul ierarhului, de la Radio Dobrogea, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.

Biserica Sf. Mare Mc. Mina din Constanța organizează cea de a patra ediție a concertului caritabil de vară.
Acesta se va desfășura mâine, de la orele 19.00 în curtea bisericii de lemn din parcul Tabacariei, unde va fi prezent și IPS Teodosie.
Concertul va fi susținut de Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului și Taraful Muzica Divertis.
Evenimentul este organizat pentru ajutorarea unui copil de 7 ani cu probleme de sănătate.

ANM a emis o informare meteorologica de caniculă și disconfort termic pentru toată tara.
Aceasta este valabila până duminică, inclusiv.
Valul de căldură se va intensifica în regiunile vestice și sud-vestice, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat.
În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, îndeosebi în sud.

Pâinea s-ar putea scumpi peste câteva luni.
Patronii din industria de morărit și panificație reclamă că plătesc mai mult pentru gaze naturale, energie electrică și pentru materia primă.
Grâul de panificație e mai puțin și mai scump ca în alți ani, din cauza ploilor abundente care au redus calitatea recoltelor, spun fermierii.
Prețurile acestor produse au crescut deja în medie cu peste 4%, față de perioada similară a anului trecut, după cum reiese din statistici.

Proiectul România Educată propune ca liceele unde concurența este mare să organizeze un examen de admitere înaintea evaluării naționale.
Locurile rămase libere ar urma să se ocupe în funcție de notele de la evaluare.
Schimbări sunt propuse și pentru bacalaureat.
Se ia în calcul varianta unui examen unic, pe model PISA, pentru toate ramurile învățământului, teoretic, vocațional și profesional.
Măsura, spun autoritățțile, ar deschide calea studiilor universitare și elevilor de la școala profesională de trei ani.

Înscrierea în clasa a IX-a se face până în 22 iulie.
Ministerul Educaţiei a publicat listele cu specializările, liceele şi şcolile din judeţe, precum şi numărul de locuri disponibile pentru admiterea din acest an.
Completarea fişelor de înscriere în clasa a IX-a va avea loc în perioada 16-22 iulie, iar părinţii trebuie să îşi anunţe intenţia de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă, pentru a fi realizata o planificare.
Repartizarea în licee are loc pe 24 iulie.

O nouă campanie de înşelătorii online prin metodă phishing, propagată prin intermediul unui e-mail, în ultimele zile, vizează clienții unor bănci din România, avertizează CERT-RO.
Clienții primesc un mesaj care pare că vine din partea băncii, pentru actualizarea datelor personale.
Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică îi îndeamnă pe cei care primesc astfel de mesaje să nu acceseze link-urile oferite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept