Știri 10 mai 2018

Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în duminica a 6-a după Paști sau a Vindecării orbului din naștere.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie, la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, de la ora 9.
După slujbă, ierarhul nostru va rosti un cuvânt de învățătură.

Constănțenii sunt invitați la un concert extraordinar de folclor și muzică patriotică în interpretare coral-instrumentală.
Acesta se intitulează ’’Noi suntem ai României’’ și va fi susținut de Corala bărbătească Armonia și Orchestra folclorică Muzica Divertis.
Evenimentul se va desfășura duminică, de la ora 19, în parcul Tăbăcărie, lângă biserica Sf. Mina.
Orchestrația este asigurată de Valeriu Cașcaval și Ion Croitoru, iar conducătorul artistic va fi Anton Slavici.
Corala va fi dirijată de părintele Arhid. Ion Iulian Dumitru.
Concertul este unul caritabil, iar fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi donate către 6 copii orfani.

La Constanța se va desfășura o conferință dedicată „Arhimandritului Sofian Boghiu și tainei Rugului Aprins”.
Evenimentul va avea loc luni, la Curtea Brâncovenească, de la ora 12, cu prilejul Zilei naționale de cinstire a martirilor români din temnițele comuniste, sărbătorită pe 14 mai.
Vor susține prelegeri: Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Pr. prof. dr. Ionuț Rusu , Pr. prof. dr. Petre Oprea și lect. univ. dr. Carmen Ciornea.
Programul conține și momente artistice susținute de membrii Cercului teatral din cadrul Seminarului Teologic „Sfântul Dionisie Exiguul” și de Grupul psaltic „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul”.
Intrarea va fi liberă.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Numărul persoanelor care au donat sânge s-a redus cu peste 50%, în ultima perioadă, astfel că numărul necesar de donatori este de 60-80, zilnic.
Este nevoie de grupe cu Rh negativ, în special ZERO negativ. Cei care vor să doneze, o pot face în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 7.30-13.00, la sediul Centrului Regional de Transfuzii de pe str. Nicolae Iorga nr. 85.
Totodată, sâmbăta aceasta, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din Năvodari, va avea loc o acțiune de donare de sânge, între orele 8.30 și 13.30.

Locuitorii din Topraisar sunt așteptați să doneze sânge.
O echipă medicală de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța se va afla duminică la parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitatea Topraisar pentru a recolta sânge celor ce vor să doneze.
Aceștia trebuie să aibă asupra lor actul de identitate.

Cuplurile homosexuale din Grecia vor putea primi copii în plasament.
Parlamentul grec a votat o dispoziție ce autorizează primirea de copii în plasament de către cuplurile homosexuale aflate în uniune civilă, în pofida opoziției dreptei și extremei drepte din Grecia.
Căsătoriile între homosexuali sau adopțiile de către cuplurile de același sex sunt interzise.

Astăzi este Ziua Regalității în România.
Data de 10 Mai marchează trei momente importante din istoriografia României: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării.
Parlamentul, Președintele României, Guvernul și celelalte autorități publice centrale și locale organizează manifestări cultural-artistice pentru sărbătorirea acestei zile.
Proiectul legislativ privind instituirea acestei sărbători a fost adoptat de Camera Deputaților, pe 22 aprilie 2015.

Președintele României, Klaus Iohannis a fost amendat cu suma de 2.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
Pe 15 februarie, șeful statului a declarat că niște penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA și pe conducerea acesteia, fiind o încercare jalnică.
El a folosit apelativul „penali” referindu-se la anumiți lideri politici.
În opinia CNCD, termenul „penali” folosit de președintele Klaus Iohannis reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnați.
La rândul său, președintele a anunțat că este o decizie politică și că o va contesta în instanță.

Cei care vând voucherele de vacanţă vor fi amendați.
Potrivit Ministrului Turismului, Bogdan Trif, vânzarea lor către alte persoane este ilegală, iar amenzile pot ajunge la 27.000 de lei.
Circa 1,2 milioane de români vor primi în cel mai scurt timp tichete de vacanţă.
Angajaţii pot primi o singură indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept