Stiri 27 august 2012

În Statele Unite a fost deschisă o şcoală primară ortodoxă.
Aceasta poartă hramul „Mântuitorul Hristos” şi este situată în oraşul Wichita din Kansas.
Clasa I cuprinde 18 elevi iar în fiecare an, se va deschide câte o clasă primară.
În cadrul cursurilor, se vor studia latina, greaca, artele, vioara, precum şi alte discipline de cultură generală.

Creştinii sunt discriminaţi in Anglia.
La această concluzie s-a ajuns în urma unui sondaj efectuat de un post de radio creştin din Marea Britanie.
Astfel, 60% dintre creştinii chestionaţi au declarat că au fost discriminaţi sau marginalizaţi în societate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică şi răcire accentuată valabilă pentru toată ţara.
Astfel, până mâine la ora 9 vântul va prezenta intensificări susţinute, care vor avea trecător şi aspect de vijelie, cu viteze ce vor atinge la rafală 50 – 70 km/h.
Vor fi frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp.
Astăzi, valorile termice vor marca o scădere accentuată faţă de zilele precedente iar vremea va deveni răcoroasă.

Toţi locuitorii municipiului Constanţa vor rămâne de mâine, fără apă caldă.
Consumatorii arondaţi magistralei 1 nu vor avea apă caldă până pe 6 septembrie, ora 5.00.
Vor fi afectate zonele situate în zonele: Anda, Dorally Mall, KM4, KM4/5, KM5, Poarta 6, Far, Bila, Piaţa Roşu, Abator, Gară, Centru, Peninsulă, Casa de Cultură, Trocadero, Tomis 2, Tomis 1, Capitol, Spitalul Militar.
De sâmbătă, 1 septembrie, va fi reluată furnizarea agentului termic pe magistrala 2 care se află în revizie din data de 22 august.

Producţia de legume şi fructe va fi, în acest an, mai scăzută cu 40% decât anul trecut.
Reprezentanţii Ministerului Agriculturii au declarat că 20% din pierderi sunt puse pe seama secetei, iar alte 20 de procente sunt cauzate de faptul că mulţi fermieri au renunţat să mai cultive pentru că nu mai au bani.
în pomicultură, seceta a afectat aproape toate soiurile, în mod special merii şi prunii, iar legumele cultivate în câmp au fost distruse aproape în totalitate.

Laptele şi pâine se vor scumpi.
De vină pentru această majorare este seceta care a afectat atât lanurile de cereale, cât şi animalele care au rămas fără hrană. Astfel, până în iarnă, preţul laptelui va creşte cu 30% iar de la 1 septembrie pâine se va scumpi cu minim 10%.
Producătorii sunt de părere că ajutorul oferit de Ministerul Agriculturii în vederea diminuării efectelor secetei este foarte bun, dar sumele acordate sunt mici.

Românii mănâncă mezeluri de proastă calitate.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a prezentat un raport, care arată că cea mai mare parte dintre alimentele vândute în comerţ sunt falsificate.
Majoritatea mezelurilor de pe piaţă conţin şorici, apă, grăsime şi tendoane.
Cel mai contrafăcut produs de acest fel este pateul, în care 80% din conţinut este, şorici de porc.
Românii consumă anual între 9 şi 10 kg de mezeluri.
Din acest motiv, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor le recomandă oamenilor să citească etichetele cu atenţie.

România ocupă locul 3 în Europa în ceea ce priveşte numărul de persoane obeze.
Potrivit statisticilor Institutului de Endocrinologie “C.I. Parhon” un sfert din populaţia ţării noastre este obeză iar jumătate dintre români sunt supraponderali.
Specialiştii endocrinologi au mai declarat că putem vorbi de o epidemie de obezitate infantilă deoarece 40% din copii sunt obezi.
Astfel, pe lângă cauzele genetice, biologice, şi comportamentale, sărăcia contribuie la apariţia obezităţii cu toate complicaţiile de ordin metabolic şi cardiovascular.

Trecerea la facturile electronice a fost amânată până la 1 ianuarie 2013.
Potrivit reprezentanţilor Executivului, suspendarea a fost necesară pentru acordarea unui timp rezonabil de pregătire firmelor.
Potrivit legii, firmele care emit facturi pot opta, de anul viitor, la emiterea electronică a documentelor, cât timp pot garanta autenticitatea, originea şi integritatea conţinutului facturii. Trecerea la noul sistem presupune, printre altele, şi achiziţionarea unui certificat de semnătură electronică.

Astăzi au început probele scrise ale examenului de bacalaureat.
Aproape 100.000 de candidaţi din întreaga ţară susţin proba scrisă la limba şi literatura română.
Examenul va continua mâine cu proba scrisă la limba maternă, miercuri se va susţine proba obligatorie a profilului, iar vineri, cea la alegere a profilului.
Primele rezultate vor fi afişate pe 2 septembrie, zi în care se pot depune eventuale contestaţii.
Elevii vor afla rezultatele finale, pe 5 septembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept