Ştiri 4 iulie 2012

Duminică, Biserica Ortodoxă din Dobrogea va cinsti pe sfinţii mucenici Epictet preotul şi Astion monahul.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi sâmbătă, de la ora 7, Sfânta Liturghie la mănăstirea ocrotită de cei doi sfinţi de la Capidava.
Apoi, de la ora 19, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la Biserica „Sfinţii Epictet şi Astion” din Constanţa.
Duminică, Înaltpreasfinţitul Teodosie va răspunde invitaţiei Preasfinţitului Visarion, Episcopul Tulcei, şi va participa la Sfânta Liturghie săvârşită la mănăstirea Halmyris, din judeţul Tulcea.

Meteorologii avertizează populaţia cu privire la nivelul ridicat al radiaţiilor ultra-violete.
Aceştia recomandă să se evite expunerea la soare astăzi în special pe litoral unde nivelul radiaţiilor UV se situează între 8 şi 9 unităţi.
Tot pe litoral, meteorologii au anunţat că indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
Medicii atenţionează de asemenea că riscul de afectare a ochilor şi a pielii este deosebit de mare.

Crucea Roşie împlineşte astăzi 136 de ani de activitate umanitară.
Organizaţia s-a înfiinţat pe 4 iulie 1876, când Principele Ghica a decis să organizeze o societate de ajutor pentru militarii răniţi în război.
Cu timpul, Crucea Roşie s-a axat pe pregătirea şi intervenţia în caz de dezastre, prevenirea îmbolnăvirilor, îngrijirea copiilor şi bolnavilor dar şi promovarea cunoştinţelor de igienă şi pregătirea pentru acordarea primului ajutor.

Angajatorii vor fi obligaţi să asigure controlul medical periodic al salariaţilor.
Potrivit noului proiect al Legii Sănătăţii, orice angajator este obligat să asigure fondurile şi condiţiile necesare pentru efectuarea controlului medical periodic, conform normelor de sănătate publică şi securitate în muncă.
De asemenea, aceştia trebuie să asigure vaccinarea şi profilaxia specifică impusă de riscurile de la locul de muncă.

Fertilizarea in vitro nu va mai fi decontată din Fondul naţional de asigurări obligatorii de sănătate.
De asemenea, nici operaţiile estetice, asistenţa medicală la locul de muncă şi unele proceduri de recuperare şi de fizioterapie nu vor mai fi gratuite.
Asiguratul va trebui să-şi plătească şi serviciile de sănătate pe care le solicită, cu excepţia prezentării la medicul de familie, precum şi unele servicii de asistenţă stomatologică.

CFR anunţă o nouă rundă de întârzieri, din cauza caniculei.
Trenurile vor avea, cel puţin până vineri, întârzieri între 20 şi 60 de minute, din cauza menţinerii restricţiilor de viteză.
Restricţiile sunt impuse de CFR din cauza avertizărilor de cod portocaliu şi galben de caniculă.

Contribuabilii individuali vor putea depune de anul viitor o declaraţie unică pentru impozit şi contribuţiile sociale.
Acest lucru va fi posibil după aprobarea normelor cu privire la colectarea contribuţiilor sociale din activităţi independente ale persoanelor fizice.
Potrivit scrisorii de intenţie transmisă FMI, activităţile de colectare a contribuţiilor sociale au fost preluate de ANAF.

Obezitatea creşte considerabil riscul de deces legat de consumul de somnifere.
Conform unui studiu american şi desfăşurat pe câteva mii de adulţi, asocierea obezităţii cu somniferele ar creşte de opt-nouă ori riscul de deces prematur.
În ceea ce priveşte persoanele obeze, vulnerabilitatea ar fi legată de apnee ale somnului, agravate de somnifere, alături de risc de boli cardiovasculare.
Autorii studiului recomandă evitarea somniferelor şi le solicită persoanelor obeze, mai ales bărbaţilor, să le elimine cu totul.

Fondurile europene pentru România vor fi blocate.
O misiune de audit a Comisiei Europene cu privire la fondurile europene se va afla în România, în perioada 5-17 iulie.
România nu va mai putea trimite deconturi către Uniunea Europeană şi nici nu va mai primi bani din partea acesteia, până nu va primi un răspuns oficial de la Comisie.
Principalele suspiciuni ale Comisiei Europene sunt legate de conflictele de interese de la Primării, Consilii locale şi Judeţene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept