Știri 22 mai 2025
Ierarhul nostru va oficia de la ora 21.00, Acatistul Maicii Domnului.
Mâine, de la ora 6.30, va săvârși Sfânta Liturghie, tot la Catedrala arhiepiscopală.
Unele autobuze CT BUS au traseul modificat de Zilele Orașului Constanța.
Astfel, până pe 25 mai, după ora 20.00, autobuzele de pe linia 42 nu vor mai ajunge în Portul Tomis şi vor avea Cap de Linie la Poarta 1.
În acest weekend, autobuzele de pe liniile 2-43, 43M, 43C şi 5-40 nu vor mai circula pe bd. Tomis de la Capitol până la bd. Ferdinand şi vor fi deviate pe str. Răscoalei 1907 pe sensul spre Gară.
Cazinoul din Constanța s-a deschis pentru public.
Inaugurarea a avut loc, ieri, în prezența mai multor oficialități din toate domeniile, precum ministrul Culturii, Natalia Intotero, primarul Vergil Chițac, președintele CJ Florin Mitroi, prefectul județului Constanța, Adrian Picoiu, dar și Gică Hagi.
Intrarea este gratuită până pe 25 mai, pentru evenimentele organizate de primărie cu ocazia inaugurării, iar de luni, 26 mai, se va face pe bază de bilet.
Bulgaria va adera la zona euro de la 1 ianuarie 2026.
Banca Naţională a Bulgariei şi autorităţile de la Sofia au finalizat toţi paşii necesari pentru a se asigura că țara îndeplineşte cerinţele pentru acest pas.
Între timp, magazinele din Bulgaria vor afişa din iulie preţurile în leva şi în euro, ca pregătire pentru trecerea țării la moneda unică europeană.
Est-europenii au cele mai lungi săptămâni de lucru.
Durata obişnuită a programului de lucru săptămânal al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 64 de ani, a fost în medie de 36 de ore, anul trecut, în scădere de la 37 de ore în 2014, arată datele publicate de Eurostat.
În rândul statelor membre, cel mai mare număr de ore lucrate în medie într-o săptămână s-a înregistrat în: Grecia (39,8 ore), Bulgaria (39 ore), Polonia (38,9 ore) şi România (38,8 ore).
În contrast, Ţările de Jos au avut anul trecut cea mai scurtă săptămână de lucru, cu 32 de ore.
Igiena dentară susține și sănătatea inimii.
O analiză recentă indică la pacienții cu parodontită, o formă de boală gingivală destul de răspândită, o creștere cu până la 30% a riscului de a dezvolta și fibrilație atrială.
Aceasta este o tulburare de ritm cardiac care poate duce la accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă și alte complicații care pun viața în pericol.
Specialiștii au identificat astfel, modul în care bacteriile implicate în boala parodontală pot ajunge în structura mușchiului cardiac, unde provoacă modificări ale țesuturilor capabile să perturbe funcționarea normală a inimii.