Știri 3 iulie 2024

Ips Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Mâine, de la ora 6.00, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
De la ora 21.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Dorna Arini, județul Suceava.
Vineri, la același lăcaș de cult va săvârși, de la ora 7.45, Sfânta Liturghie, iar de la ora 18.00, Taina Sfântului Maslu.
Sâmbătă, de la ora 7.30, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfinții Epictet și Astion” din apropierea cetății Capidava, județul Constanța care, pe 8 iulie, își va cinsti ocrotitorii.

Astăzi este marcată Ziua Internaţională Fără Pungi de Plastic.
Ambalaje folosite pe scară largă în ultimele decenii, acestea au devenit o permanentă sursă de poluare a mediului înconjurător.
Ajunse în ape, acestea sunt înghițite de pești, broaște țestoase și alte animale marine, punându-le viețile în pericol.
În anul 2015, Parlamentul European le-a cerut statelor membre ale Uniunii Europene să reducă prin lege utilizarea pungilor de plastic.

Noul CET al municipiului Constanța va beneficia de un echipament care va permite creșterea gradului de cogenerare a energiei termice și a energiei electrice.
Pentru populația racordată la sistemul centralizat, efectul resimțit direct va fi scăderea prețului gigacaloriei.
Consilierii locali au votat, în ședința de ieri, finanțarea acestei investiții, care se ridică la o treime din costul noului CET.

Universitatea Ovidius din Constanţa anunţă scoaterea la concurs a 5.260 de locuri pentru studii de licenţă şi a altor 3.055 de locuri la programele de master.
Luni, 8 iulie, va începe sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licenţă şi de master din cadrul celor 16 facultăţi şi al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic și se va încheia pe 31 iulie.
Excepţie face Facultatea de Medicină, unde admiterea la master va avea loc în luna septembrie.

În cartierul Tomis Nord va fi ridicată o parcare etajată.
Primăria Constanța a emis autorizația de construire, iar purtătorul de cuvânt al Primăriei, Luminița Lare spune că parcarea va avea patru etaje și o terasă circulabilă și va fi construită pe Aleea Argeș.
Primăria are în plan să construiască alte patru parcări etajate, pe aleea Hortensiei, în zona Cireșica, pe bulevardul Tomis, în zona Dacia, pe strada Căpitan Dobrilă Eugeniu, în zona grădiniței Amicii și pe strada Progresului, în zona Kilometrul 4-5.

Ministerul Educaţiei a prelungit până pe 11 iulie perioada de înscriere în învăţământul profesional şi dual.
Măsura a fost luată pentru a asigura tuturor absolvenţilor de gimnaziu timpul necesar pentru a parcurge procedura.
Probele pentru preselecţie, ca şi cele suplimentare de admitere se vor desfăşura în perioada 12-18 iulie, iar validarea candidaţilor admişi în învăţământul dual se va face până cel târziu la data de 19 iulie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept