Știri 23 mai 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook Centrul Eparhial Tomis și Radio Dobrogea, precum şi pe canalele Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 21.35, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, de la ora 6.30, va săvârși Sfânta Liturghie tot la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

ASCOR Chișinău a fost invitată la întrunirea Consiliului Național al asociației, care se va desfășura la finalul acestei săptămâni la Constanța.
Întâlnirea va fi inaugurată cu slujba de Te Deum, oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Programul întâlnirii cuprinde un pelerinaj la Mănăstirea „Sfânta Maria” de la Techirghiol și participarea la activități socio-recreative. Consiliul se va încheia duminică, 26 mai cu oficierea Sfintei Liturghii la Biserica ,,Sfinții Patru Martiri de la Niculițel” – Capela Studenților.

Traficul rutier pe strada Mihai Viteazu va fi blocat total mâine.
Este vorba despre tronsonul delimitat de intersecțiile cu străzile Dacia și Decebal, unde nu se va circula în intervalul orar 9.00-14.00.
În aceste condiţii, traficul rutier va fi deviat pe străzile adiacente.
Măsura a fost necesară pentru remedierea avariei de la nivelul conductei de alimentare cu apă din zonă, dar și pentru executarea unor lucrări de asfaltare pe această arteră.

Noul contract-cadru de acordare a asistenţei medicale va intra în vigoare de la 1 iulie.
Acesta conţine activităţi gratuite de prevenţie, mai ales pentru tineri, dar şi pachete pentru persoanele neasigurate, în scopul depistării unor afecţiuni grave.
Potrivit CNAS, în România sunt aproximativ 16,5 milioane de asiguraţi şi 3 milioane de persoane neasigurate, iar în 190 de localităţi din țară nu există medic de familie.

Aproape 10.000 de sesizări pentru copii dispăruți au fost făcute în ultimul an în România.
Așa arată datele Organizației Salvați Copiii.
Peste jumătate dintre disparițiile de minori sunt plecări voluntare.
Copiii fug în primul rând din cauza problemelor de acasă, cum ar fi diferitele forme de violență, conflictul, abuzul și neglijarea.
Copiii din centrele de plasament reprezintă unul dintre grupurile de tineri cele mai expuse riscului și cu probabilitate crescută de a fugi și a avea dificultăți în accesarea ajutorului.

Un proiect de ordonanţă care prevede majorarea salariilor unor categorii de bugetari cu 10% a fost pus în dezbatere publică.
Este vorba despre diplomaţi, angajaţii instituţiilor de cultură, cei din sistemul de apărare, din primării şi din instituţii finanţate din venituri proprii ale Guvernului şi Parlamentului.
Actul normativ vizează şi personalul agenţiilor pentru protecţia mediului și ar urma să intre în vigoare anul acesta în două tranşe.

400.000 de specii de insecte sunt în pericol de dispariţie din cauza utilizării masive a pesticidelor.
Pinguinii imperiali ar putea să dispară odată cu topirea în ritm record a banchizei, iar până în anul 2100, pe Pământ nu ar mai rămâne niciun urs polar.
Biodiversitatea este în declin alert, iar specialiştii spun că accelerarea acestuia reprezintă o ameninţare atât pentru natură, cât şi pentru umanitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept