Știri 8 mai 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 15.00, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook Centrul Eparhial Tomis, Radio Dobrogea, precum și pe canalele de Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Mâine, de la ora 18.00, ierarhul nostru va oficia slujba Vecerniei, urmată de slujba de sfințire a apei, la mănăstirea Crucea, cu prilejul hramului “Izvorul Tămăduirii”.
Apoi, de la ora 21.30, va oficia Acatistul Izvorului Tămăduirii, la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, de la ora 8.30, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, iar de la ora 12.00, va avea loc o procesiune la izvorul tămăduitor și slujba de sfințire a apei.

Astăzi este Ziua Mondială a Crucii Roşii.
Aceasta a fost stabilită de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii în anul 1859 în urma luptei de la Solferino, unde peste 40 de mii de răniţi au fost îngrijiţi de un singur medic.
Societăţile Naţionale de Cruce Roşie din întreaga lume, marchează această zi prin semnalarea provocărilor umanitare ale urbanizării.
În țara noastră, peste 5.500 de tineri sunt voluntari ai Crucii Roşii Române.

Un tronson al pistei de biciclete de pe bulevardul Tomis se desființează.
Pe segmentul cuprins între intersecția cu bulevardul Mamaia și cea cu strada Ștefan cel Mare, elementele care separau pista de biciclete de carosabil au fost eliminate.
Viceprimarul Ionuț Rusu spune că în acel loc vor fi organizate evenimente stradale, dar există și un plan de reconfigurare a zonei.

Sirenele de alarmare publică din municipiul Constanța vor fi testate până pe 17 mai.
Inspectorii Serviciului Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, împreună cu specialiști din cadrul firmei prestatoare se asigură că sirenele din oraș funcționează în cele mai bune condiții.
Activitatea va consta în emiterea de semnale acustice scurte, iar cetățenii sunt rugați să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare.

Sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului Tomis cu strada Tulcea din municipiul Constanța va fi oprit total pentru lucrări de modernizare.
De astăzi și până vineri, 10 mai, semafoarele din intersecția bulevardului Tomis cu strada Tulcea vor fi complet oprite pentru a permite echipelor să intervină.
Se vor monta stâlpi de semaforizare suplimentari și corpuri de semaforizare complet echipate cu lămpi led.
Până la repunerea în funcțiune a noului sistem de semaforizare, traficul rutier va fi dirijat de reprezentanți ai poliției.

Înscrierile pentru sesiunea specială a Bacalaureatului au început ieri.
Înscrierile se fac până vineri, 10 mai, iar probele sunt programate în perioada 21 – 30 mai.
Sesiunea specială a examenului de bacalaureat o susțin liceenii din loturile olimpice sau cei ce participă la competiții sportive și artistice internaționale, care se desfășoară în vară, în aceeași perioadă cu cea a examenului.
Rezultatele finale vor fi anunțate pe 4 iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept