Știri 30 aprilie 2024

Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi Sfânta şi Marea Marți.
Cu acest prilej, de la ora 16.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de slujba Deniei la mănăstirea „Sfinţii Dionisie și Efrem cel Nou” din comuna Târgușor, județul Constanța.
Mâine, la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 6.30, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie, iar de la ora 19.00, va oficia slujba deniei, la mănăstirea Văcăreștii Noi din apropierea localității Lumina.

Ieri, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oferit daruri, binecuvântare și un cuvânt de învățătură unui număr de 50 de familii, cu mulți copii ori cu venituri minime, aflate în evidența Departamentul Social al Centrului eparhial.
Cadourile au constat în alimente neperisabile, legume, produse igienico-sanitare, dulciuri și produse specifice sărbătorilor pascale.
Activitatea a fost organizată de către Departamentul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului.

CRTS Constanța face apel la cetățeni să vină să doneze sânge.
Aceştia sunt așteptați astăzi și joi, în intervalul orar 7.30-13.30, pentru a putea fi preparate concentratele trombocitare necesare pacienților din oncologie și hematologie.
Mâine, vineri și luni, 6 mai, Centrul este închis, deoarece sunt zile de sărbătoare legală.

Delfinariul din Constanța va rămâne închis în perioada minivacanței de 1 Mai și Paște.
Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Ionuț Nache, a precizat că secția ar putea fi redeschisă după sărbătorile pascale.
Măsura este luată în contextul în care pe 8 martie, s-a născut primul pui de delfin în captivitate, iar acesta are nevoie de o perioadă de acomodare cu mediul.

Echipe mixte bulgaro – române de poliţişti vor dirija traficul în perioada sărbătorilor de Paște în regiunile Vidin, Dobrici, Ruse și Silistra.
Zonele de frontieră au fost stabilite pe baza datelor din cele două țări privind traficul intens aşteptat din partea cetățenilor români și bulgari și al celor care trec în tranzit spre Grecia.
Scopul este intensificarea măsurilor de siguranță și de prevenire a accidentelor pe drumurile publice.

Primii kilometri din Autostrada Moldovei A7 se vor deschide la sfârșit de iulie-început de august.
Anunțul a fost făcut de Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Autostrada Moldovei are o lungime totală de aproape 450 de kilometri, de la Ploiești la Siret, și este construită integral din bani europeni.

Senatul a adoptat noul Cod silvic.
Acesta prevede că transportul unei mase lemnoase, mai mari de 5 metri cubi, fără acte legale, va conduce obligatoriu la confiscarea mijlocului de transport, iar personalul silvic nu va mai putea desfăşura activităţi economice în acest domeniu până la rudele de gradul doi.
Proiectul privind Codul silvic va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept