Știri 26 aprilie 2024

Biserica Ortodoxă Română îi cinsteşte astăzi pe Sfinţii Mucenici Chiril, Chindeu şi Tasie din Dobrogea.
Chiril şi Chindeu au suferit moarte martirică pe vremea împăratului Diocleţian în cetatea Axiopolis (astăzi Cernavodă) din Dobrogea într-o zi de 26 aprilie.
În vechime, Sfântul Chiril avea cinci zile de sărbătoare, iar pe mormântul său a fost înălţată o biserică, ale cărei ruine se văd şi astăzi.
Sfântul Tasie era soldat în legiunea romană şi a fost martirizat în anul 304 în cetatea Durostorum (astăzi Silistra).

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji astăzi în localitatea Adamclisi din județul Constanța.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 16.00, Taina Sfântului Maslu, urmată de Sfânta Liturghie la mănăstirea Sf Ap. Filip.
Mâine, de la ora 7.30, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Colilia, ocrotită spiritual de către Sf. M. Mc. Gheorghe.
De la ora 21.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, Biserica Ortodoxă va prăznui Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile.
Cu acest prilej, de la ora 7.45, ierarhul, împreună cu clerul și credincioșii, va înconjura Catedrala arhiepiscopală în procesiune cu ramuri de salcie și flori, apoi va fi săvârșită Sfânta Liturghie.
De la ora 17.00, va oficia slujba Deniei, tot la Catedrala arhiepiscopală.

La Mangalia se deschide astăzi Atelierul de pictură icoane pe sticlă pentru copii.
Acesta se află la a V-a ediție și poartă titlul ’’Cerul oglindit în ochi de copil’’.
Atelierul va fi deschis până mâine, inclusiv la parohia “Nașterea Maicii Domnului” din Mangalia.
Îndrumători vor fi monahia Apolinaria Ghiță, licențiată în Arte Plastice și Profesor Rodica Gheorghiu.

Una din trei creme de protecție solară facială nu protejează suficient.
Specialiștii avertizează consumatorii cu privire la eficacitatea scăzută a anumitor creme solare cu factor de protecție 50, al căror nivel de protecție corespunde de fapt unui indice 30.
Aceştia atrag atenția și Direcției Generale pentru Concurență și Controlul Fraudelor pentru a sancționa mărcile care comercializează astfel de produse, să îşi intensifice controalele asupra produselor de protecție solară și să ia măsuri pentru stoparea acestor practici.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor verifică, în această perioadă, site- urile de cumpărături şi aplicaţii Shein și Temu.
Acțiunea vizează posibile practici comerciale incorecte, cum ar fi reducerile neautentice de prețuri, practicile agresive de vânzare, vânzarea de produse neconforme din punct de vedere al siguranței.
ANPC sfătuieşte consumatorii să se informeze înaintea achiziţionării unui produs asupra caracteristicilor acestuia, să verifice prețu­rile și informaţiile despre comerciant, plată, livrare și retur.

Oamenii hidratați sunt mai fericiți.
Un sondaj realizat, recent, în SUA, indică o posibilă legătură între nivelul de hidratare și starea de spirit.
Dintre cei 2.000 de voluntari intervievați, cei mai fericiți s-au declarat cei care obișnuiesc să bea 10 sau mai multe pahare de apă zilnic.
Ei au afirmat, de asemenea, că se bucură de lucrurile simple din viața lor, au o ali­mentație echilibrată și merg zilnic pe jos.

Veneția a devenit primul oraș din lume care introduce un sistem de plată pentru turiști.
Măsura are scopul de a reduce mulțimile de vizitatori din timpul sezonului de vârf.
Astfel, orice vizitator care nu înnoptează la Veneția trebuie să plătească online o taxă de intrare de 5 euro înainte de a intra în oraș.
Inspectori ai municipalității vor face verificări aleatorii și vor da amenzi între 50 și 300 de euro celor care nu se conformează.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept