Știri 24 aprilie 2024

Biserica Ortodoxă Română îi cinsteşte astăzi pe Sfinţii Ierarhi Mărturisitori: Ilie Iorest şi Sava, Mitropoliţii Transilvaniei şi Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş.
Ei au fost canonizaţi pentru susţinerea drepturilor românilor din Transilvania şi a propăşirii lor spirituale şi materiale.
Tot astăzi sunt pomeniţi şi Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin din cetatea Durostorum, Silistra de astăzi.
Aceştia au trăit în secolele 3-4, au fost ostaşi în armata romană şi au fost canonizaţi de Sfântul Sinod în anul 1955.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va fi prezent astăzi, de la ora 14.15, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe pagina de Facebook Centrul Eparhial Tomis, precum şi pe canalele Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 16.30, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. Ilie și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din municipiul Mangalia, iar de la ora 18.30, la acest lăcaș de cult, IPS Teodosie va asista la spectacolul muzical „În vremea aceea…”, susținut de Corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.
Mâine, de la ora 7.45, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Dorna Arini, județul Suceava.
Apoi, de la ora 18.00, va asista la Oratoriul pentru cor bărbătesc, soliști și pian „În vremea aceea…” care va fi pus în scenă la Centrul multifuncțional „Jean Constantin”, din Constanța.
Tot mâine, de la ora 21.30, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, de la ora 13.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Constanța.
De la ora 16.00, va săvârși Taina Sfântului Maslu, urmată de Sfânta Liturghie la mănăstirea Sf Ap. Filip din apropierea localității Adamclisi.

Constănțenii sunt invitați la tradiționalul concert prepascal ”În vremea aceea…” al Coralei Armonia.
Fresca muzicală pentru soliști, cor și orchestră este compusă de preotul Ion Popescu Runcu și reprezintă o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus care se finalizează cu Învierea Mântuitorului.
Concertul este dirijat de Arhidiacon Ion Iulian Dumitru.
Evenimentul se va desfășura mâine, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” din Constanța.
Intrarea va fi liberă.

La Mangalia se va deschide vineri Atelierul de pictură icoane pe sticlă pentru copii.
Acesta se află la a V-a ediție și poartă titlul ’’Cerul oglindit în ochi de copil’’.
Atelierul va fi deschis până sâmbătă, inclusiv la parohia “Nașterea Maicii Domnului” din Mangalia.
Îndrumători vor fi monahia Apolinaria Ghiță, licențiată în Arte Plastice și Profesor Rodica Gheorghiu.

O parte din constănțeni va rămâne fără apă potabilă.
Echipele RAJA execută lucrări de sectorizare și montare a unor debitmetre, astfel că se va sista furnizarea apei potabile mâine, în intervalul orar 08.30 – 17.00.
Vor fi afectați consumatorii din Cartierele Brătianu și Palas – Oierie, precum şi cei din
Zona Industrială.

Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede introducerea în lista de medicamente compensate şi gratuite a 28 de molecule inovative.
Actualizarea listei va intra în vigoare de la 1 mai.
Medicamentele inovative sunt destinate pacienţilor cu: hepatite cronice B, C şi D, ciroză hepatică, boala Parkinson şi alte afecţiuni neurologice, poliartrita reumatoidă, boli endocrine şi metabolice, boala cronică de rinichi sau boli degenerative ale ochiului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept