Știri 22 aprilie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în această seară în județul Cluj.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 17.00, Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite la Biserica Așezământului pentru Copii “Sfântul Onufrie” a mănăstirii Florești.
Mâine, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.
Astfel, Parohia Palazu Mare 1 își va serba Sfântul ocrotitor, unde Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite de la ora 8.45.
Apoi, de la ora 12.30, va face un popas de rugăciune la parohia „Sfânta Ecaterina” din cartierul constănțean Boreal, unde va oficia slujba de sfințire a clopotelor.

Școala Gimnazială nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanța organizează un workshop pentru părinți.
Tema o constituie “Colaborarea dintre Familie, Școală și Biserică în educația copiilor”, iar invitat va fi preot Conf. Univ. Dr. George Petrov.
Evenimentul va avea loc astăzi, de la ora 18.00, în Sala 19 din incinta școlii și este organizat în colaborare cu Consiliul Reprezentativ al Părinților.

Astăzi este Ziua Pământului.
Această zi este celebrată din 1970, când un senator american a atras atenţia asupra schimbărilor climatice prin care trece planeta și a reuşit sa declanşeze numeroase manifestaţii ecologiste de anvergură.
După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Circulaţia pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa este restricţionată până pe 25 aprilie.
Măsura a fost luată din cauza unor lucrări la parapetul median, în zona intersectării cu Autostrada A0 Sud.
Pentru a evita aglomerarea şi timpul îndelungat de aşteptare la întoarcerea către Capitală, șoferii sunt sfătuiți să aleagă ruta alternativă DN 3 Fundulea – Brăneşti – Bucureşti, cu posibilitatea de părăsire a autostrăzii prin nodurile rutiere Fundulea, Brăneşti sau Cernica.

Operatorii economici care nu dotează automatele de vânzare a produselor cu aparate de marcat electronice fiscale vor fi sancţionaţi.
ANAF precizează că dotarea cu aparate de marcat este necesară pentru a putea fi transmise datele fiscale către sistemul informatic al Agenţiei.
Sancţiunile vor fi aplicate de la 1 octombrie şi constau în amenzi de până la 10 mii de lei sau suspendarea activităţii.

Medicamentele expirate vor putea fi colectate în puncte special amenajate în unităţi spitaliceşti.
Ministerul Sănătăţii a publicat instrucţiunile referitoare la modul de gestionare a acestor deşeuri, precum şi procedura de decontare a cheltuielilor suportate de unităţile sanitare în acest proces.
Potrivit noilor reglementări, medicamentele se vor colecta diferenţiat de cele rezultate din activitatea medicală a spitalului, pe multe categorii.

Alimentația nesănătoasă poate duce la creșterea riscului de îmbolnăvire.
Copiii în perioada de creștere sunt vulnerabili la îmbolnăviri, astfel că trebuie asigurate trei mese pe zi, la ore și cantitate fixe, iar absorbția energiei și nutrienților trebuie să fie suficientă.
Specialiștii spun că alimentația trebuie să fie diversificată, iar fiecare masă să cuprindă cel puțin trei din aceste sortimente: cartofi, legume, fructe, carne roșie sau de pasăre, pește, ouă, lapte sau soia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept