Știri 19 aprilie 2024

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji în această seară la Catedrala arhiepiscopală.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 17.00, Denia Acatistului Bunei Vestiri.
Mâine, Biserica Ortodoxă Română îl va cinsti pe Sfântul Ierarh Teotim, episcopul Tomisului.
Cu acest prilej, de la ora 8.00, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Teotim” din apropierea orașului Murfatlar.
Tot mâine, de la ora 21.35, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de la ora 7.15, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Mangalia, va sfinți racla în care va fi pus spre cinstire un fragment din moaștele Sfântului Gheorghe, adus din Atena și care va rămâne permanent la acest lăcaș de cult, apoi va săvârși Sfânta Liturghie.

Biserica Ortodoxă îl va cinsti marți, 23 aprilie, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.
Astfel, Parohia Palazu Mare 1 își va serba Sfântul ocrotitor, unde Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite de la ora 8.45.
După slujbă, va săvârși Molitfele și Dezlegările cele Mari pentru cler și popor.

Parohia “Sfinții 4 Martiri de la Niculițel” , din cartierul Faleză Nord organizează un concert caritabil intitulat “Emoție și rugăciune. Icoana Răstignirii în culorile muzicii creștin-ortodoxe.”
Acesta se va desfășura mâine, de la ora 19.00.
Concertul va fi susținut de preoții Doru Emanuel Pantazi, Corneliu Chivu, Florian Popa, Arhidiacon Ionuț Boancheș și baritonul Alexandru Chiriac, acompaniați la pian de Arhidiacon Valentin Vădănoiu.
Fondurile colectate vor ajunge la un copil diagnosticat cu autism și ADHD.

Școala Gimnazială nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanța organizează un workshop pentru părinți.
Tema o constituie “Colaborarea dintre Familie, Școală și Biserică în educația copiilor”, iar invitat va fi preot Conf. Univ. Dr. George Petrov.
Evenimentul va avea loc luni, 22 aprilie, de la ora 18.00, în Sala 19 din incinta școlii și este organizat în colaborare cu Consiliul Reprezentativ al Părinților.

Biroul Electoral Central a adoptat câteva hotărâri cu privire la alegerile locale.
Astfel, alegătorii cu domiciliul în străinătate care şi-au stabilit reşedinţa în ţară înainte de 11 aprilie 2024 îşi pot exercita dreptul de vot la alegerile locale din acest an, însă nu și cei mutați în țară după 11 aprilie.
Biroul a mai decis că alegătorii cu domiciliul în ţară care şi-au schimbat reşedinţa în ţară înainte de 11 aprilie 2024 pot vota la alegerile locale în noua localitate de reședință, iar cei care s-au mutat după 11 aprilie pot vota doar în localitatea de domiciliu.

Camera Deputaţilor a adoptat o lege care defineşte noţiunea de „înstrăinare părintească”.
Legea protejează minorii de această formă de abuz psihologic prin care unul dintre părinţi sau alte persoane apropiate acționează astfel încât copilul ajunge să aibă reţinere sau ostilitate faţă de celălalt părinte.
În caz de neînţelegere între părinţi, instanţa va stabili un program în funcţie de mai mulți factori precum vârsta copilului, nevoile sale de îngrijire şi educare sau legăturile sale afective.
Proiectul introduce totodată penalităţi de 10-15% din venitul net lunar impuse persoanei care refuză respectarea măsurilor.

Uniunea Europeană nu interzice centralele termice existente deja în locuințe.
Directiva privind performanţa energetică a clădirilor prevede eliminarea treptată, până în anul 2040, a sistemelor de încălzire alimentate cu combustibili fosili.
Directiva lasă, însă, guvernelor naţionale flexibilitate în ceea ce priveşte îndeplinirea de către acestea a obiectivelor generale agreate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept