Știri 18 aprilie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 17.30, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe pagina de Facebook Centrul Eparhial Tomis, precum şi pe canalele Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de la ora 8.00, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Mangalia.
Totodată, va sfinți și racla în care va fi pus spre cinstire un fragment din moaștele Sfântului Gheorghe, adus din Atena și care va rămâne permanent la acest lăcaș de cult.

Biserica Ortodoxă îl va cinsti marți, 23 aprilie, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.
Astfel, Parohia Palazu Mare 1 își va serba Sfântul ocrotitor, unde Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite de la ora 8.45.
După slujbă, va săvârși Molitfele și Dezlegările cele Mari pentru cler și popor.

Parohia “Sfinții 4 Martiri de la Niculițel” , din cartierul Faleză Nord organizează un concert caritabil intitulat “Emoție și rugăciune. Icoana Răstignirii în culorile muzicii creștin-ortodoxe.”
Acesta se va desfășura sâmbătă, de la ora 19.00.
Concertul va fi susținut de preoții Doru Emanuel Pantazi, Corneliu Chivu, Florian Popa, Arhidiacon Ionuț Boancheș și baritonul Alexandru Chiriac, acompaniați la pian de Arhidiacon Valentin Vădănoiu.
Fondurile colectate vor ajunge la un copil diagnosticat cu autism și ADHD.

Școala Gimnazială nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanța organizează un workshop pentru părinți.
Tema o constituie “Colaborarea dintre Familie, Școală și Biserică în educația copiilor”, iar invitat va fi preot Conf. Univ. Dr. George Petrov.
Evenimentul va avea loc luni, 22 aprilie, de la ora 18.00, în Sala 19 din incinta școlii și este organizat în colaborare cu Consiliul Reprezentativ al Părinților.

Linia turistică CITY TOUR revine pe traseu în perioada 27 aprilie – 7 mai.
Constănțenii și turiștii vor avea la dispoziție patru autobuze etajate pentru a călători pe ruta Gară – Portul Constanța – Portul Tomis – Centru Constanța – Stațiunea Mamaia, între orele 10.00 – 18.00.
Prețul unui bilet va fi de 6 lei pentru o călătorie și 10 lei pentru toată ziua.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care limitează activitatea sălilor de jocuri de noroc.
Este vorba despre interdicţia ca acestea să poată funcţiona în localităţile cu mai puţin de 15 mii de locuitori, ceea ce înseamnă marea majoritate a localităţilor din ţară.
Legea include şi amenzi semnificative pentru încălcarea noilor reguli: de la 100 la 200 de mii de lei.
Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare după 10 zile.

Și legea ce reformează sistemul de asistenţă socială a fost promulgată.
Principalele modificări vizează faptul că niciun serviciu social nu va mai putea funcţiona, fără o verificare în teren efectuată de inspectorii sociali.
De asemenea, va fi înfiinţat Registrul naţional electronic de evidenţă a persoanelor beneficiare de servicii sociale şi revizuit Registrul electronic unic al serviciilor sociale, astfel încât inspectorii care fac verificările din teren vor avea, în timp real, toate datele necesare.
Pentru încălcarea noii legislații sunt prevăzute amenzi de până la 100.000 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept