Știri 17 aprilie 2024

Biserica Ortodoxă a rânduit ca în a cincea săptămână a Postului Mare în lăcașurile de cult să fie oficiate slujba Deniei Canonului Mare şi a Deniei Acatistului Bunei Vestiri.
Astfel, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi, de la ora 17.00, Denia Canonului Mare al Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, de la ora 6.30, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Tot mâine, de la ora 17.30, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe pagina de Facebook Centrul Eparhial Tomis, precum şi pe canalele Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de la ora 8.00, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Mangalia.
Totodată, va sfinți și racla în care va fi pus spre cinstire un fragment din moaștele Sfântului Gheorghe, adus din Atena și care va rămâne permanent la acest lăcaș de cult.

Biserica Ortodoxă îl va cinsti marți, 23 aprilie, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.
Astfel, Parohia Palazu Mare 1 își va serba Sfântul ocrotitor, unde Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite de la ora 8.45.
După slujbă, va săvârși Molitfele și Dezlegările cele Mari pentru cler și popor.

Parohia “Sfinții 4 Martiri de la Niculițel” , din cartierul Faleză Nord organizează un concert caritabil intitulat “Emoție și rugăciune. Icoana Răstignirii în culorile muzicii creștin-ortodoxe.”
Acesta se va desfășura sâmbătă, de la ora 19.00.
Concertul va fi susținut de preoții Doru Emanuel Pantazi, Corneliu Chivu, Florian Popa, Arhidiacon Ionuț Boancheș și baritonul Alexandru Chiriac, acompaniați la pian de Arhidiacon Valentin Vădănoiu.
Fondurile colectate vor ajunge la un copil diagnosticat cu autism și ADHD.

ANM a emis o informare meteorologica de instabilitate atmosferica pentru toată țara.
Aceasta este valabila până mâine la ora 20.00.
Astfel, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest.
Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp.
Vântul va avea local și temporar intensificări, cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.

Linia 100M își va relua activitatea din 27 aprilie.
Autobuzele vor circula între Gara CFR și Cap Linie Mamaia.
Linia va funcționa pe toată perioada sezonului estival și va fi deservită în principal de autobuze electrice.
De la aceeași dată se sistează activitatea pe linia 47M.

Persoanele cu dizabilităţi și câinii lor ghizi vor avea acces liber în mijloacele de transport în comun și nu numai.
Este vorba inclusiv despre taxiuri, dar și magazine, instituții și alte locuri publice.
Așa prevede un proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, ca for decizional.
Deputații au hotărât și scutirea de la taxa de omologare RAR pentru autovehiculele speciale destinate persoanelor cu handicap.

Circulația rutieră este restricționată parțial până vineri, pe bulevardul Mamaia.
Este vorba despre tronsonul cuprins între străzile Ion Rațiu și Zorelelor, pe sensul de mers spre Delfinariu.
Lucrările se desfășoară pe timpul nopții, în intervalul orar 21:00-06:00, pentru a reduce disconfortul produs de prezența utilajelor și a nu se crea blocaje în trafic pe timpul zilei.
Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept