Știri 9 aprilie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine în comuna Independența din județul Constanța.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 17.00, Taina Sfântului Maslu la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din localitate.
Joi, Biserica Ortodoxă Română îl va cinsti pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.
Cu acest prilej, de la ora 7.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica “Sfânta Cruce și Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, din zona Energia.

CRTS Constanța și Protoieria Medgidia organizează o acțiune de donare de sânge.
Aceasta se va desfășura mâine, la biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Medgidia, între orele 8.30 și 13.30.
Pentru donatorii din localitățile învecinate se decontează biletul de microbuz din localitatea de domiciliu până în Medgidia.

Arhiepiscopia Tomisului și Sanatoriul Balnear Techirghiol organizează un proiect misionar intitulat “Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor”.
Un sobor de preoți va oficia joi, de la ora 10.00, Taina Sfântului Maslu la Capela Sanatoriului Balnear Techirghiol.
Cei prezenți se vor putea închina la moaștele Sfinților Tămăduitori Doctori fără de arginți Nectarie și Pantelimon.

Constănțenii vor rămâne fără apă caldă.
Aceasta va fi sistată din această noapte, de la ora 22.00, până vineri dimineață la ora 9.00.
Măsura este luată în contextul unei avarii la instalația de producere a energiei termice din CET Palas.

Ministerul Mediului va apela la servicii bazate pe Inteligenţa Artificială pentru a fi verificate avizele de transport pentru masa lemnoasă.
Potrivit ministrului, Mircea Fechet, aplicația SUMAL este instrumentul prin care se digitalizează sectorul şi, astfel, oricine o poate consulta pentru a sesiza eventuale nereguli.
Sistemul a fost pus în funcţiune pe 31 ianuarie 2021.

Toţi bolnavii cronici vor fi scutiţi de plata impozitului de 10% pentru concediul medical.
Declarația a fost făcută de premierul Marcel Ciolacu.
El a precizat că se vor face corecţiile necesare şi a explicat că decizia de impozitare a trebuit să fie luată rapid din cauza numărului mare de concedii medicale înregistrate în ultimii ani în România.
Guvernul a decis săptămâna trecută scutirea de la plata contribuţiei sociale pentru concediile medicale pentru mame cu copii bolnavi, femei gravide, pacienţi cu afecţiuni oncologice, cazuri de urgenţă şi concedii postnatale.

Proiectul de lege privind comasarea alegerilor a fost adoptat tacit în Senat.
Acesta prevede că alegerile europarlamentare și locale să se desfășoare pe 9 iunie și va ajunge la Camera Deputaților, for decizional în acest caz.
Potrivit documentului, la alegerile din 9 iunie o persoană poate candida în același timp pentru Parlamentul European, precum și pentru funcția de consilier local sau județean, de primar sau de președinte al Consiliului Județean.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept