Știri 3 aprilie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la Catedrala arhiepiscopală.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 6.30, Sfânta Liturghie, iar de la ora 12.00, va sfinți capela mortuară amplasată în cimitirul nou din orașul Ovidiu.
Tot mâine, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe pagina de Facebook Centrul Eparhial Tomis, dar și pe canalele Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului, la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, de la ora 6.30, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie tot la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Astăzi este Ziua Jandarmeriei Române.
Momentul marchează 174 de ani de existenţă a instituţiei care are ca scop apărarea ordinii şi a liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism.
Jandarmeria Română a fost înfiinţată la 3 aprilie 1850 printr-un ordin domnesc al domnitorului Grigore Alexandru Ghica.
Prin această lege, Jandarmeria a dobândit caracter militar şi juridic şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare.

O parte din constănțeni va rămâne mâine fără apă potabilă.
RAJA execută lucrări la intersecția străzilor Sarmisegetuza cu Miron Costin.
Astfel, mâine, în intervalul orar 08.00 – 18.00, se va sista furnizarea apei în zonele Centrală și Peninsulară, inclusiv Piața Ovidiu.

Primăria Constanța acordă ajutoare de urgență familiilor și persoanelor singure, aflate în situații dificile din punct de vedere economic sau social.
Sumele acordate pot fi cuprinse între câteva zeci de mii de lei, pentru cazuri medicale, și 20.000 de lei, în cazul distrugerii locuinței.
Printre beneficiari sunt persoanele cu probleme grave de sănătate și care nu beneficiază, în mod gratuit sau compensat, de tratamentele necesare, persoanele care au fost evacuate sau sunt în risc iminent de evacuare, dar și familiile care au copii, care frecventează şcoala, elevi sau studenți.

Parlamentul a marcat, ieri, printr-o şedinţă solemnă, 20 de ani de la aderarea României la NATO şi 75 de ani de existenţă a Alianţei Nord-Atlantice.
Deputaţii şi senatorii au adoptat o Declaraţie comună în care subliniază că apartenenţa ţării noastre la Alianţă reprezintă o garanţie a protecţiei cetăţenilor, a democraţiei şi libertăţilor individuale.
Declaraţia Parlamentului a fost adoptată cu 247 de voturi pentru şi unul împotrivă.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că donatorii de sânge vor beneficia de reducerea impozitului datorat pentru o clădire sau un teren.
Scăderea va putea fi cumulată cu bonificaţia de 10%, aplicată deja celor care îşi plătesc anticipat impozitul, până la finalul lunii martie.
Implementarea măsurii intră în atribuţiile consiliilor locale.

CFR a pus în vânzare biletele pentru trenul care va asigura legătura directă între Bucureşti şi Istanbul, via Sofia-Varna.
Trenul va circula, anul acesta, între 14 iunie şi 14 octombrie.
Călătorii care doresc să ajungă cu trenul la Varna vor plăti 31 de euro pentru un bilet la clasa a doua.
Pentru destinaţia Sofia, costul la clasa a doua este de 32 de euro, iar pentru Istanbul-Halkali, preţul unei călătorii este de 56 de euro la vagonul cuşetă.
Biletele pot fi achiziţionate din staţiile şi agenţiile de voiaj, precum şi online.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept