Știri 28 martie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe pagina de Facebook Centrul Eparhial Tomis, precum şi pe canalele Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, ierarhul nostru va săvârși de la ora 6.30, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Tot mâine, de la ora 16.30, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. Mare Mc. Gheorghe și Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din județul Constanța.
Sâmbătă, la Catedrala arhiepiscopală, va oficia de la ora 7.00, Sfânta Liturghie, iar de la ora 21.40, Acatistul Învierii Domnului.
Duminică, de la ora 7.30, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga, care și-a sărbătorit hramul Buna-Vestire.

Constănțenii sunt invitați la Marșul pentru Viață.
Acesta se va desfășura sâmbătă la ora 13.00, la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
Se va pleca pe traseul: Piaţa Ovidiu, Strada Mircea cel Bătrân, Capitol, Capela Sfinții Îngeri, Spitalul Județean și retur.
Scopul marşului este sensibilizarea întregii societăţi în privinţa avortului şi a efectelor negative ale acestuia asupra familiei şi civilizaţiei umane.
Acţiunea este organizată de Arhiepiscopia Tomisului, cu sprijinul Asociațiilor afiliate la Mișcarea Provita.

Doar persoanele care au achitat sumele datorate bugetului local la termen beneficiază de programul Respect.
Pe 31 martie se încheie primul trimestru de plată a taxelor și impozitelor către bugetul local, iar plata acestor taxe și impozite este o condiție esențială pentru acordarea tichetelor valorice aferente programului Respect.
Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în program în acest an se depun în perioada 01 – 20 ale fiecărei luni.

Românii vor da ceasurile cu o oră înainte în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Astfel, România va trece la ora de vară, iar ora 3 va deveni ora 4.
Măsura se aplică în România din anul 1979 şi permite folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice vânzarea către minori a ţigărilor electronice.
Această categorie cuprinde și dispozitivele de încălzire a tutunului şi pliculeţele cu nicotină pentru uz oral, inclusiv prin intermediul automatelor comerciale.
Potrivit legii, operatorii economici vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 100.000 lei, în funcţie de gravitatea faptei.

Părinţii care vor să îşi înscrie copiii pentru prima oară la creşă sau grădiniţă, pot face acest lucru între 27 mai şi 29 august, în două etape.
Prima etapă de înscrieri se va desfăşura în perioada 27 mai – 14 iunie, iar cea de a doua, pe locurile rămase libere, va avea loc între 17 iunie şi 5 iulie.
De asemenea, etapa de ajustări se va desfăşura între 19 şi 29 august și este destinată copiilor care nu au fost înscrişi în primele două etape din diferite motive.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte starea sănătăţii orale şi pe penultimul loc la numărul mediu anual de consultaţii stomatologice.
Așa arată ultimele date statistice.
În acest context, Colegiul Medicilor Stomatologi din România a demarat, pe 25 martie, un studiu pilot de anvergură, menit să identifice cele mai importante nevoi ale pacienților români și provocările sistemice cu care se confruntă aceștia.
Colegiul Medicilor Stomatologi se află în negocieri cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru mărirea plafonului pentru servicii dentare de bază.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept