Știri 22 martie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în această seară la Aiud.
Ierarhul nostru va săvârși Taina Sfântului Maslu, de la ora 17.30, la Mănăstirea Sfânta Cruce.
Mâine, va oficia Sfânta Liturghie la același lăcaș de cult, de la ora 8.00, unde va avea loc și slujba de pomenire a mărturisitorilor din temnițele comuniste.
Tot mâine, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului, la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în prima Duminică din Postul Mare sau a Ortodoxiei.
Cu acest prilej, IPS Teodosie va săvârși Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 8.00.
După slujbă, de la ora 12.00, se va merge într-o procesiune a icoanelor numită Calea Sfinților.
Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși.
De la ora 16.40, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei și Paraclisul Maicii Domnului, la biserica Buna-Vestire din Constanța.
Luni, de la ora 8.00, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la biserica Buna-Vestire din Năvodari, cu prilejul hramului.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Nectarie și ale Sfântului Efrem cel Nou care vor rămâne spre închinare trei săptămâni.

Astăzi este Ziua Mondială a Apei.
Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare din anul 1992.
În România, această zi se sărbătoreşte din anul 1993 şi are ca scop aducerea în atenţia societăţii a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor.

Străzile Adamclisi și Suceava din cartierul Tomis Nord sunt de astăzi, cu sens unic.
Din acest motiv, traseele autobuzelor de pe liniile 1, 3 și E1 vor fi modificate.
Pe sensul de mers spre Tomis 3, mijloacele de transport în comun de pe liniile 1 și 3 vor circula pe strada Suceava – bulevardul Alexandru Lăpușneanu – strada Soveja – traseul normal.
Spre Gară, autobuzele școlare de pe linia E1 vor circula pe strada Suceava – bulevardul Alexandru Lăpușneanu – traseul normal după intersecția cu strada Soveja.

Autobuzele mai multor linii circulă astăzi deviat.
Astfel, pe sensul către Poarta 2, liniile 44, 51 și 51B circulă pe str. IG Duca – bd. Ferdinand – str. Mihai Viteazu – str. Traian, iar linia 42 pe bd. Tomis – str. Traian – str. Termele Romane.
Liniile 48 și 101 au traseul pe străzile Traian- Negru Vodă – Mircea cel Bătrân- bd. Ferdinand.
Devierile survin ca urmare a lucrărilor efectuate de RAJA pe str. Mihai Viteazu, între str. Constantin Brătescu și Bd. Ferdinand și sunt valabile toata ziua.

Guvernul a adoptat o ordonanţă care prevede creşterea salariilor personalului din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională.
Este vorba de ordonanţa de urgenţă pentru stabilirea unor drepturi specifice personalului Ministerului Apărării Naţionale şi a unor cheltuieli determinate de pregătirea şi executarea unor misiuni în afara teritoriului naţional.
De asemenea, se creează cadrul legal unic pentru salarizarea personalului pe perioada cursurilor de formare şi de perfecționare.

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind noul Cod silvic.
Acesta instituie pedepse mai aspre pentru tăierile ilegale și furtul de lemne.
Noul Cod silvic va permite statului să împădurească acele terenuri care au fost despădurite și abandonate de proprietari.
Ministrul Mediului, Mircea Fechet a precizat că se va înființa o nouă structură profesională, iar proprietarii de păduri vor fi trecuți într-un registru.

Doi din cinci copii au avut o experienţă neplăcută pe internet.
Este vorba despre jigniri, bullying, tentative de abuz sau expunere la conţinut neadecvat vârstei lor, arată o anchetă a organizaţiei Salvaţi Copiii.
Părinţii spun că este dificil să gestioneze această problemă şi că au nevoie de sfaturi.
Specialiștii sunt de părere că nu mai este suficient ca părinţii să pună parole pentru a restricţiona accesul la internet.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept