Știri 19 martie 2024

În Postul Mare credincioşii pot participa la slujbele speciale rânduite de Biserică.
La catedrala arhiepiscopală, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Canonului, astăzi, mâine și joi, de la ora 17.00.
Mâine, joi și vineri, Ierarhul nostru va săvârşi Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite, de la ora 7.00, la Catedrala arhiepiscopală.
Slujba Canonului cel Mare se va transmite și video pe pagina de Facebook Centrul Eparhial Tomis.

Arhiepiscopia Tomisului și Spitalul Municipal Mangalia organizează un proiect misionar intitulat “Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor”.
Un sobor de preoți va oficia joi, de la ora 10.00, Taina Sfântului Maslu la Capela Spitalului Municipal Mangalia.
Cei prezenți se vor putea închina la moaștele Sfinților Tămăduitori Doctori fără de arginți Nectarie și Pantelimon.

Noi modificări ale traficului rutier intră în vigoare zilele acestea în cartierul Tomis Nord.
Astfel, de mâine, se va institui sens unic și se vor extinde intrările pe aleile din zona cuprinsă între străzile Soveja, Adamclisi, Suceava, Aleea Capidava și bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
Circulația rutieră se va desfășura astfel: pe Aleea Făt-Frumos, se va institui sens unic dinspre strada Adamclisi spre Aleea Heracleea, pe Aleea Heracleea, se va institui sens unic dinspre strada Prelungirea Adamclisi spre Aleea Făt-Frumos, iar pe Aleea Capidava, se va institui sens unic dinspre Aleea Heracleea spre strada Adamclisi.

Înscrierile pentru programele Rabla au început de astăzi.
Pentru ediția din acest an, bugetele au fost reduse, dar s-au schimbat și condițiile în care pot fi cumpărate maşini noi cu bani de la stat.
Astfel, la Rabla Clasic preţul autoturismului nu trebuie să depăşească 60.000 de euro, iar la Rabla Plus, plafonul este de 70.000 de euro.
Pentru maşinile electrice sau hybrid, ecobonusul a fost redus de la 10.000 la 5.000 de euro.

Premierul Marcel Ciolacu susține prelungirea plafonării prețurilor la alimentele de bază până la sfârşitul anului.
Amendamentul a fost depus în Parlament.
El a anunțat că în zilele următoare va prezenta și un mecanism îmbunătățit de plafonare a prețurilor la energie și gaze, care să ofere un ajutor suplimentar atât populației, cât și economiei până în 2026.

Angajaţii primăriilor de comune au început ieri acţiunile de protest, nemulțumiți de salarii.
Mai exact, ei țin o grevă de avertisment de două ore, zilnic, iar în restul programului sunt în grevă japoneză, ceea ce înseamnă că vor rezolva solicitările, dar la limita termenului prevăzut de lege.
Potrivit liderului sindicatului acestor salariați, Dan Cârlan, cei 60.000 de angajaţi din primăriile de comună sunt singurii bugetari care au rămas cu salarizarea la nivelul anului 2021.

Timpul îndelungat petrecut pe telefonul mobil afectează coloana vertebrală.
Poziția înclinată a capului pentru a privi ecranul telefonului dăunează gâtului și spatelui.
Specialiștii recomandă o poziție corectă atunci când este folosit telefonul: coloana vertebrală să fie cât mai dreaptă, iar ecranul telefonului să fie poziționat la nivelul ochilor pentru a evita aplecarea capului și suprasolicitarea coloanei.
De asemenea, sunt recomandate pauze cât mai dese, cu exerciții pentru relaxarea mușchilor spatelui.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept