Știri 11 martie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la mănăstirea Topalu din județul Constanța.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 6.45, Sfânta Liturghie.
Joi, de la ora 6.30, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.

Guvernul a adoptat un proiect de lege în baza căruia şase noi substanţe sunt introduse pe lista drogurilor de mare risc.
Potrivit ministrului de Interne, proiectul vizează combaterea traficului şi consumului de droguri.
Guvernul a suplimentat lista substanțelor halucinogene, pentru că în trecut, un număr mare de dosare penale care au fost deschise au fost clasate întrucât substanțele respective nu făceau parte din lista celor interzise.
De altfel, săptămâna trecută, Parlamentul a votat şi „Legea 2 mai”, care prevede închisoare pentru persoanele care se urcă la volan, după ce au consumat substanțe stupefiante.

Elevii olimpici se vor putea înscrie la liceu fără a mai susţine Evaluarea Naţională.
Acest lucru este prevăzut într-un ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial.
Conform ordinului, a fost aprobată o listă de 52 de olimpiade școlare naționale și 23 de olimpiade internaționale, de la ale căror premii întâi, doi sau trei sunt luate în considerare pentru a intra la liceu fără Evaluarea Națională la un anume profil, după specificul disciplinei pentru care s-a organizat olimpiada.
Termenul până la care se vor realiza înscrierea și repartizarea la liceu a elevilor cu premii la olimpiade este 31 august 2024.

Benzina s-a scumpit cu 5% în ultimele 30 de zile.
De asemenea, prețul mediu pentru un litru de motorină a crescut cu 3,2%.
În această perioadă, România se află pe locul patru în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cel mai mic preț al carburanților, după Bulgaria, Cipru și Malta.

Șase din zece tinere au încercat diete extreme sau periculoase pentru a crește sau a scădea în greutate.
Organizația World Vision România a prezentat acest sondaj care a fost realizat în rândul a aproximativ 400 de adolescente, majoritatea din mediul rural și eleve la liceu.
Studiul arată că peste jumătate dintre adolescente nu au participat la anumite activități sociale pentru că se simțeau nesigure de cum arată.
92% dintre fete își doresc ca școlile să organizeze discuții despre imaginea corpului și despre presiunile exercitate de social media asupra tinerilor care ar trebui să arate conform unor standarde.

Europenii bolnavi din cauza poluării vor putea cere despăgubiri.
Acest lucru este prevăzut într-un acord semnat de Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene, asupra directivei privind calitatea aerului.
Noua legislaţie va trebuie transpusă în doi ani, iar noile limite pentru particulele poluante vor trebui respectate începând cu 2030.
România este pe locul 8 în Europa la numărul de decese provocate de poluare, estimat la aproximativ 30.000 anual, potrivit Agenţiei Europene de Mediu.

Iernile vor fi din ce în ce mai blânde în anii următori.
Iarna trecută este considerată cea mai călduroasă din istorie, cu temperaturi ridicate, iar primăvara aceasta vor fi alternanţe de temperatură.
Climatologii spun că și verile vor fi tot mai lungi şi mai secetoase.
Acesta este rezultatul schimbărilor climatice cauzate în principal de poluare, mai spun specialiștii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept