Știri 6 martie 2024

Biserica Ortodoxă îl va cinsti mâine pe Sfântul Efrem, episcopul Tomisului.
Cu acest prilej, Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși, de la ora 7.45, Sfânta Liturghie la mănăstirea Sf. Efrem, de pe raza comunei Ciocârlia, județul Constanța.
Apoi, de la ora 18.00 va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului ce va fi transmis pe pagina de Facebook Centrul Eparhial Tomis, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 21.40, ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, de la ora 6.30, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 17.00, va oficia slujba Vecerniei la mănăstirea Văcăreștii Noi, din apropierea localității Lumina.
Sâmbătă, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie tot la mănăstirea Văcăreștii Noi, cu ocazia hramului, Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia.
Tot sâmbătă, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.

Arhiepiscopia Tomisului și ASCOR Constanța organizează o nouă campanie de donare de sânge.
Aceasta se va desfășura mâine, între orele 7.30 – 10.00 și 13.00 – 15.00, la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga.
La eveniment va fi prezent, de la ora 11.00 și Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Un nou parc va fi amenajat în cartierul constănțean Compozitorilor.
Este vorba despre transformarea spațiului industrial de pe strada Eliberării nr. 46, într-un parc destinat activităților recreative, cu zone de odihnă, relaxare, sport, picnic și spații de agrement.
Proiectul a fost depus în cadrul unui program realizat în parteneriat cu municipalitatea din Balcic, Bulgaria.
La acest moment, a fost finalizat proiectul tehnic, iar în perioada următoare va fi demarată achiziția lucrărilor de construcție.

Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universităţii „Ovidius” organizează şedinţe gratuite de pregătire pentru Bacalaureat.
Lecțiile de matematică se vor desfășura la sediul facultății de pe Bd. Mamaia, în Biblioteca virtuală, în fiecare sâmbătă, între orele 11.00 – 13.00, în perioada 9 – 25 martie.
La finalizarea programului, elevii vor primi certificate de participare, acordate de Facultatea de Matematică și Informatică.

Legea “2 Mai” a fost adoptată de Camera Deputaților.
Aceasta prevede că traficanții de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare.
Totodată, proiectul de lege stipulează că tranzacționarea cu produse care au efecte psihoactive constituie infracţiune şi este pedepsită cu închisoare de la trei la 10 ani.
Actul normativ a fost inițiat în contextul accidentului provocat în august 2023 la 2 Mai, unde un băiat de 19 ani care conducea băut a intrat cu mașina într-un grup de tineri și a ucis doi studenți.

Ministerul Economiei pregătește o nouă ediție a programului “Femeia Antreprenor”.
Astfel, femeile sunt încurajate să-și deschidă afaceri, pentru care primesc finanțări nerambursabile de la buget.
La fel ca în cazul ediției precedente, vor fi oferite granturi în valoare maximă de 200.000 de lei/IMM, sumă care poate acoperi cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse.

Franța a devenit prima țară care garantează dreptul la avort prin Constituție.
Parlamentarii au votat pentru revizuirea Constituției din 1958 a țării pentru a consacra „libertatea garantată” a femeilor de a recurge la întreruperile de sarcină.
Sondajele de opinie arată că în jur de 80% din cetățenii țării au susținut reforma.
Instituția Vaticanului a transmis într-un comunicat că “nu poate exista niciun ‘drept’ de a lua o viață umană”.
Instituția a făcut apel la „toate guvernele și la toate tradițiile religioase să facă tot ce le stă în putință pentru ca, în această fază a istoriei, protecția vieții să devină o prioritate absolută”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept