Știri 14 februarie 2024

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine și vineri la Catedrala arhiepiscopală.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 6.30, Sfânta Liturghie.
Mâine, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, de la ora 18.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Taina Sfântului Maslu la mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” Giurgeni, județul Neamț.
Sâmbătă, de la ora 8.30, va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de slujba Parastasului, la 6 ani de la trecerea la Domnul a arhimandritului Antonie Jeflea, la mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” Giurgeni.
Tot sâmbătă, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Viitorii şoferi vor putea susţine proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere în orice localitate din ţară.
Modificările Codului rutier au fost adoptate de Camera Deputaţilor, for decizional.
În plus, actul normativ reduce timpii de aşteptare între examenul teoretic şi proba practică.
Pregătirea teoretică și cea practică vor fi organizate pe module, iar școlile de șoferi vor fi obligate să recunoască inclusiv cursurile parcurse de către candidați la alte instituții similare.

Pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa se circulă cu restricţii pe timpul nopţii, săptămâna aceasta.
Circulaţia va fi deviată în zona kilometrului 13, între orele 23:00 şi 4:00, iar motivul este reprezentat de lucrările care se fac la pasajul care traversează pe deasupra autostrada.
Și în perioada 19-23 februarie se va închide circulaţia, în același interval orar.
Poliţiştii recomandă folosirea rutelor ocolitoare, circulaţia cu prudenţă şi reducerea vitezei în zona lucrărilor semnalizate.

Un studiu spaniol a constatat o asociere între un nivel ridicat de acizi graşi omega-3 în sânge şi un risc mai mic de apariţie a demenţei şi bolii Alzheimer.
Omega-3 se găsește în proporţie ridicată în peştele gras şi anumite fructe de mare, precum şi în unele surse vegetale, cum ar fi uleiul de soia, nucile şi seminţele de in.
Concluziile studiului indică faptul că nivelurile ridicate de omega-3 sunt asociate cu un risc mai mic pentru toate grupele de vârstă, atât bărbaţi, cât şi femei, şi pentru ambele afecţiuni, demenţă şi Alzheimer.

Românii ar putea alege o casă de asigurări de sănătate privată.
Așa prevede un proiect de lege depus la Parlament.
Aatfel, românii ar putea să își aleagă furnizorul de sănătate, spitalul sau clinica la care să meargă, pentru a evita statul la cozi.
Cu cei 165 de lei pe lună – 5% din CASS-ul pe un salariu minim – fiecare român ar putea beneficia de servicii mai bune, spun inițiatorii proiectului.

Prețul carburanților ar putea creşte cu 15% în perioada următoare.
Este vorba despre aproximativ un leu față de nivelul actual afișat la pompă.
Potrivit datelor din monitorulpreturilor.info, prețul benzinei standard se apropia zilele trecute de 7 lei/l, iar cel al motorinei standard, de 7,5 lei/l.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept