Știri 13 februarie 2024

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine, miercuri, joi și vineri la Catedrala arhiepiscopală.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 6.30, Sfânta Liturghie.
Joi, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, de la ora 18.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Taina Sfântului Maslu la mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” Giurgeni, județul Neamț.
Sâmbătă, de la ora 8.30, va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de slujba Parastasului, la 6 ani de la trecerea la Domnul a arhimandritului Antonie Jeflea, la mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” Giurgeni.
Tot sâmbătă, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 10.00.
În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp.
Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

Astăzi este Ziua Mondială a Radioului.
Aceasta a fost instituită în noiembrie 2011 de UNESCO cu scopul de a întări cooperarea internaţională între posturile de radio.
Obiectivele acestei zile sunt orientate spre conştientizarea marelui public şi a mass-media asupra importanţei radioului, spre facilitarea accesului la informaţii prin intermediul radio, spre creşterea şi dezvoltarea reţelelor de transmisie şi spre cooperarea internaţională între radiodifuzori.

Autobuzele liniei 5-40 au traseul deviat timp de 3 zile.
Astfel, de astăzi până vineri, acestea vor circula deviat în zona Viile Noi, pe strada Comarnic pe sensul spre Campus.
Traseul a fost modificat din cauza lucrărilor ce se efectuează pe strada Meșterul Manole, între străzile Pandurului și Hatman Arbore.

Polițiștii locali vor ridica, de săptămâna aceasta, 40 de vehicule din care 6 fără stăpân și 34 abandonate.
Acestea vor fi transportate în parcul de mașini al municipalității situat pe strada Vârful cu Dor.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au aplicat 342 de somații, conform normelor legale în vigoare.

Primele două scannere cu raze X, pentru verificarea mărfurilor din vămi, au ajuns, în ţară.
Acestea vor fi funcţionale la finalul lunii viitoare, a anunţat ministrul Finanţelor Marcel Boloş.
Scannerele vor fi instalate la punctele de trecere a frontierei Giurgiuleşti-Galaţi şi Albiţa-Leuşeni şi fac parte dintr-un total de 26 de scannere achiziţionate de statul român cu bani europeni.
Până la sfârşitul anului, opt astfel de sisteme vor fi disponibile în vămile din România.

Ministerul Educaţiei a pus în consultare un proiect privind înscrierea în clasa a IX-a a elevilor premiaţi la olimpiade.
Potrivit proiectului, absolvenţii care doresc să participe la admiterea în învăţământul liceal, profesional şi dual pentru anul şcolar 2024 – 2025 pe baza performanţelor deosebite obţinute la olimpiade, pe parcursul gimnaziului, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, într-un singur judeţ, fără susţinerea Evaluării naţionale şi fără susţinerea probelor de aptitudini.
De asemenea, potrivit proiectului, nu li se va calcula media de admitere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept