Știri 6 februarie 2024

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji mâine la mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Dorna Arini, județul Suceava.
Ierarhul nostru va săvârși, de la ora 7.45, Sfânta Liturghie, iar de la ora 17.30, va oficia Taina Sfântului Maslu.
Joi, de la ora 6.30, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, apoi va oficia slujba de pomenire la 2 ani de la trecerea la cele veșnice a protosinghelului Daniel Toiu, slujitor al catedralei.
De la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 21.15, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.

ANM a emis o atenționare cod galben de intensificări ale vântului pentru aproape toată țara.
Aceasta este valabila până mâine la ora 10.00.
Astfel, în Dobrogea, nordul Crișanei, în Maramureș, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…60 km/h.

Astăzi este Ziua fără telefoane mobile.
Iniţiativa unei zile fără telefoane mobile i-a aparţinut, în anul 2001, scriitorului francez Phil Marso.
Recomandarea sa a fost salutată la momentul respectiv, însă dependenţa de gadgeturi nu era atât de răspândită.
Dispozitivele inteligente au schimbat radical comportamentele şi comunicarea dintre oameni.
Astfel, deseori, pot fi observate grupuri de persoane care, deşi stau la aceeaşi masă pentru a socializa, privesc în ecranele telefoanelor mobile.

Elevii români își cer drepturile prin propunerea unui nou Statut.
Asociațiile de elevi din 6 județe, printre care și Constanța, împreună cu organizația Salvați Copiii, au depus la Ministerul Educației proiectul Statutului Elevului, solicitând analizarea și aprobarea lui, pentru ca elevii să beneficieze de un sistem educațional echitabil.
Tinerii își doresc, printre altele, mai mult timp pentru odihnă și mai puține teme, mai multă libertate de exprimare și acces la informații.

Guvernul a decis, printr-o ordonanță, restricții la vânzarea locuințelor ANL.
Este vorba despre excluderea de la vânzare a locuințelor destinate închirierii tinerilor specialişti din învăţământ şi/sau sănătate, din cauza situaţiilor în care aceste tipuri de locuinţe au fost achiziționate și apoi vândute.
Actul normativ mai stabilește modul în care se calculează plafonul minimal al chiriilor și prevede că nivelul maxim al chiriei nu poate fi mai mic decât acest plafon.

Limba română a devenit obligatorie pentru obținerea cetățeniei.
Ministerul Justiției a pus în transparență decizională proiectul de modificare a legii care urmărește să elimine riscurile obținerii frauduloase a cetăţeniei.
Potrivit ministerului, din octombrie 2022 până în prezent, „au fost confirmate suspiciuni de fals în aproape 1.000 de dosare de cetăţenie.”

Fondatorul reţelei de socializare Facebook a fost audiat săptămâna trecută împreună cu alți directori, în Senatul Statelor Unite.
Membrii Congresului le-au cerut acestora mai multe eforturi pentru protejarea copiilor şi adoles­cenţilor care accesează rețelele sociale și care sunt expuși, astfel, riscurilor de exploatare sexuală şi sinucidere.
Directorul companiei care deţine Facebook, Instagram și Whatsapp, Mark Zuckerberg, s-a adresat direct victimelor social-media și familiilor lor spunând ca îi pare rău pentru situațiile dramatice prin care au trecut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept