Știri 1 februarie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.30, va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfinților Trei Ierarhi la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, Biserica Ortodoxă va prăznui Întâmpinarea Domnului.
Cu acest prilej, de la ora 7.45, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului și Întâmpinarea Domnului” din apropierea orașului Năvodari.
Sâmbătă, la Catedrala arhiepiscopală, va oficia, de la ora 7.00, Sfânta Liturghie, iar de la ora 21.40, Acatistul Învierii Domnului.
Duminică, de la ora 8.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Împărați” din satul Dorobanțu din județul Constanța.
Luni, de la ora 6.15, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Liceele din judeţul Constanţa vor fi dotate cu 52 de laboratoare inteligente.
Acestea vor cuprinde ochelari de realitate virtuală, creioane 3D, table interactive, roboți cu brațe funcționale, camere de video-conferință și laptop-uri.
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, 12 unități de învățământ din mediul rural și 40 din mediul urban, din Constanța, Cernavodă, Medgidia, Hârșova și Mangalia, vor face achizițiile până anul viitor.

Primăria Constanța va cumpăra 22 de autobuze electrice și mai multe stații de încărcare.
Aceasta organizează o licitație în acest sens, iar valoarea contractului este de 11 milioane euro.
Autobuzele vor avea dimensiunea de 12 metri și vor fi instalate 7 stații de încărcare rapidă și 22 de încărcare lentă.

Prețul gigacaloriei pentru constănțeni a fost redus cu 100 de lei.
Astfel, cei racordați la sistemul centralizat de termoficare vor plăti 350 de lei, în loc de 450.
Reducerea a fost votată, în unanimitate, de consilierii locali municipali.
Noul preţ va fi aplicat pentru perioada 1 ianuarie 2024–31 martie 2024.

Elevii navetiști vor beneficia, de astăzi, de abonamente gratuite sau de sume forfetare pentru cei care nu au în localitate servicii de transport public.
Ministerul Educaţiei a transmis Inspectoratelor şcolare aproape 52 de milioane de lei pentru plata operatorilor de transport, dar şi pentru plata sumelor forfetare către elevi.
Potrivit ministerului, suma cuprinde atât restanţele aferente anului 2023, cât şi solicitările primite până acum de la Inspectoratele şcolare pentru luna ianuarie.

Structura modulară din curtea Spitalului de Boli Infecțioase a fost dată în administrarea unității sanitare.
Astfel, aceasta va putea fi utilizată conform destinației sale.
Structura modulară este dotată cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, farmacie și laborator.
După darea în folosință a corpului modular, care are 42 de paturi de boli infecțioase și încă 10 de Terapie Intensivă, unitatea sanitară va ajunge să aibă 80% din locurile pe care le avea înaintea incendiului din 2021.

Guvernul a adoptat o Hotărâre care reglementează acordarea asistenţei medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.
Astfel, se vor menţine, pentru întreg semestrul I al acestui an, valorile punctelor din asistenţa medicală primară şi ambulatorie de specialitate care au fost valabile în semestrul al II-lea al anului 2023, aşa cum s-a convenit în cursul negocierilor de acum două săptămâni.
Internarea de zi în spitale va putea fi de minim două ore, cu excepţia serviciilor acordate pentru afecţiuni oncologice.
Sunt exceptate şi cele acordate în camerele de gardă şi în structurile de urgenţă din cadrul unităţilor spitaliceşti pentru care finanţarea nu se face din bugetul Ministerului Sănătăţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept