Știri 31 ianuarie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la mănăstirea Dervent.
Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 7.30, apoi va oficia slujba de înmormântare a ctitorului si arhitectului bisericii mari a mănăstirii, Dan Corneliu.
De la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului,ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.30, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, Biserica Ortodoxă va prăznui Întâmpinarea Domnului.
Cu acest prilej, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului și Întâmpinarea Domnului” din apropierea orașului Năvodari.

Primăria Constanța acordă ajutoare bănești părinților care nu au bani să plătească o bonă pentru copilul în vârstă de maxim 6 ani.
Ajutorul financiar se acordă lunar, pentru fiecare copil, în funcţie de media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni.
Astfel, cei cu venituri de pana în 2100 lei/membru primesc 710 lei, cei cu venituri între 2100-2500 de lei, primesc 550 lei,
390 lei se acordă pentru cei cu venituri între 2500-3000 lei și 250 lei pentru persoanele cu venituri între 3001-3500 lei/membru.

Măsura privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază va fi prelungită cu încă 60 de zile.
Lista va fi însă restrânsă la 17 produse, potrivit proiectului de Ordonanţă de Urgenţă postat pe site-ul Ministerului Agriculturii.
Astfel, pe actuala listă nu se mai regăsesc cozonacul, orezul, bulionul, margarina, drojdia și carnea tocată.
Măsura de plafonare urma să expire astăzi.

Sindicaliştii din Sănătate anunță că își continuă protestele.
Ei consideră insuficientă oferta actuală a guvernului, potrivit agenției Rador.
Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară spun că executivul le-ar asigura o creștere medie a veniturilor salariale pentru acest an de doar 13,9%, fiind inferioară creșterii solicitate.
De asemenea, în opinia sindicaliștilor, propunerea guvernului nu satisface revendicările privind viața profesională sau creșterea calității actului medical.

Tehnologia digitală are efecte semnificative pentru mediu și nu numai.
Fabricarea, utilizarea și eliminarea dispozitivelor electronice folosite creează o cerere crescută de energie, produce deșeuri toxice și contribuie la poluarea aerului.
De asemenea, potrivit experților, infractorii cibernetici pot obține acces direct la dispozitivele abandonate și pot recupera datele sensibile sau pot instala aplicații periculoase care pot fi folosite pentru atacuri ulterioare.

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele Fiscului, se derulează în prezent.
Prin aceste mesaje, contribuabilii sunt rugaţi să furnizeze informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează.
Mesajele sunt transmise de pe adresa de e-mail anaf@m-finante.com, care nu aparține Fiscului.
Reprezentanţii ANAF recomandă utilizatorilor să nu deschidă aceste e-mailuri, să nu acceseze documentele anexate sau linkurile din conţinut şi să nu transmită date personale.

România se află pe ultimele locuri în Europa la implementarea măsurilor anticorupție.
Potrivit unui raport, țara noastră are 46 de puncte din 100 posibile, și se situează la sfârșitul clasamentului în Uniunea Europeană, alături de Bulgaria, cu 45 de puncte și Ungaria, cu 42 de puncte.
Media europeană s-a menținut în ultimii 5 ani la 64 de puncte.
În fruntea clasamentului, cu cele mai mari performanțe în combaterea corupției este Danemarca, cu 90 de puncte, urmată de Finlanda și Norvegia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept