Știri 29 ianuarie 2024

Biserica Ortodoxă îi va cinsti mâine pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia, de la ora 7.45, Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Constanța, zona Cireşica.
Miercuri, de la ora 6.40, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.

Arhiepiscopia Tomisului a cheltuit anul trecut 8,5 milioane de lei în scop filantropic.
În anul 2023, instituția a desfășurat 30 de programe sociale prin care s-au acordat hrană, îmbrăcăminte și medicamente, s-a sprijinit educația copiilor, s-au inițiat campanii de ajutorare a vârstnicilor și a persoanelor cu diverse afecțiuni, s-a oferit consiliere victimelor violenței domestice și persoanelor dependente de alcool.
Suma relevă activitatea desfășurată în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului în vederea împlinirii misiunii Bisericii în lume și în societate.

CRTS Constanța anunță că numărul donatorilor de sânge va fi limitat și săptămâna aceasta.
Reprezentanții Centrului precizează că, numărul celor care vor putea intra pe procedura de selecție în vederea donării de sânge va fi de cel mult 60 de persoane pe zi.
Prioritate la donare au persoanele programate, cele care se prezintă la solicitarea CRTS Constanța și cele care donează prin afereză.

Compania de Drumuri are termen 45 de zile pentru a introduce noile roviniete de o zi, 10 zile și două luni.
Va fi retrasă, în schimb, de la vânzare rovinieta pentru trei luni.
Pe de altă parte, nu se modifică tarifele la rovinietele valabile timp de o săptămână și la cele pentru un an, atât pentru autoturisme, cât și pentru autocare și camioane.
Din anul 2026, tarifele pentru utilizarea rețelei de autostrăzi și drumuri naționale se vor calcula și în funcție de norma de poluare a autoturismelor.

Premierul Marcel Ciolacu i-a îndemnat din nou pe cetățeni să cumpere produse românești.
El le consideră superioare calitativ celor din import, dar și producătorii autohtoni au nevoie de susținere.
Premierul a amintit și de măsurile de sprijin pentru fermieri adoptate de executiv, între care acordarea unei subvenții de 25% din costurile cu motorina sau posibilitatea de suspendare a plății ratelor la credite.

În România vor fi instalate peste 4300 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice.
O companie înregistrată în Austria a obţinut un împrumut în valoare de 40 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru instalarea a aproape 8.500 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice în România, Bulgaria şi Lituania.
Proiectul se va derula în următorii trei ani și are ca scop instalarea a 1.000.000 de staţii de încărcare publice pentru vehiculele electrice şi de combustibil alternativ în statele membre, până în anul 2025.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă dispune în acest an de un buget de aproape 900 de milioane de lei pentru susţinerea angajării şomerilor din categoriile vulnerabile.
Este vorba despre şomeri cu vârste de peste 45 de ani, părinţi unici, susţinători de familie, tineri de până la 29 de ani, persoane cu dizabilităţi, absolvenţi fără experiență sau şomeri de lungă durată.
Potrivit ministrului muncii, Simona Bucura-Oprescu, până la sfârşitul lunii mai vor fi onorate cererile depuse de către angajatori pentru aproximativ 32.000 de şomeri încadraţi în muncă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept