Știri 19 ianuarie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine și duminică la Catedrala arhiepiscopală.
Ierarhul nostru va oficia mâine, de la ora 7.00, Sfânta Liturghie, iar de la ora 21.45, Acatistul Învierii Domnului.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 8.15.

Valoarea punctelor de servicii medicale pentru medicii de familie și din ambulatoriu rămâne neschimbată până la 30 iunie.
De asemenea, penalizările pentru medicii care au mai mulţi pacienţi vor fi eliminate, a anunţat preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu.
Precizările au fost făcute după negocierile dintre reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” are, în acest an, un buget record de 2 miliarde de lei.
Anunțul a fost făcut de Ministrul Mediului, Mircea Fechet, care a precizat că sunt deja 90.000 de contracte încheiate între AFM şi beneficiari.
Programul Casa Verde a fost suspendat o perioadă, în instanță, însă acum este deblocat.

Centrele de transfuzii din țară și-au depășit capacitățile de stocare.
Motivul îl constituie, în special, creşterea, de la 1 ianuarie 2024, a valorii tichetelor acordate persoanelor care donează sânge, de la 67 la 280 de lei.
În aceste condiții, conducerile unor centre de transfuzii au fost nevoite să impună măsuri restrictive.

Guvernul va suplimenta, până la 1 miliard de lei, bugetul din acest an la programul „Rabla Plus”, pentru achiziţia de automobile electrice.
De asemenea, programul „Rabla Clasic”, de înnoire a parcului auto, va avea un buget de 300 de milioane de lei.
Totodată, în premieră, în acest an, ministerul Mediului va lansa şi programul „Rabla pentru tractoare şi utilaje agricole”, cu un buget de 500 de milioane de lei.

Cazurile de abuzuri sexuale asupra copiilor s-au dublat față de anul precedent.
Așa arată datele înregistrate în Capitală.
Unul dintre motive îl constituie şi faptul că încrederea în anchete a crescut, la nivelul societăţii, astfel că oamenii fac mai multe sesizări.
Pentru a se asigura protecția emoţională a copiilor care sunt victime ale abuzurilor sexuale, audierea lor are loc în spaţii speciale.
În 80% dintre cazuri, agresorii fac parte din cercul persoanelor cunoscute.

Exercițiile fizice ajută mult în prevenirea hipertensiunii arteriale.
Pentru majoritatea persoanelor sănătoase, Asociația Americană a Inimii recomandă cel puțin 2 ore și jumătate săptămânal de exerciții de intensitate moderată, cum ar fi mersul rapid.
Un studiu realizat timp de 30 de ani de cercetători ai Univer­sității din California arată însă că 5 ore de mișcare săptămânal sunt mai eficiente împotriva hipertensiunii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept