Știri 16 ianuarie 2024

Biserica Ortodoxă îl va cinsti mâine pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.
Cu acest prilej, astăzi, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Antonie cel Mare” din Năvodari.
Mâine, de la ora 8.00, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie, la biserica Sfântul Antonie cel Mare din Constanța, zona Galeriilor Soveja.

Noi reguli de circulație vor fi instituite, de mâine, pe strada Prelungirea Traian.
Astfel, o bandă de circulație din două, dinspre bulevardul 1 Mai spre strada Prelungirea Traian, va fi alocată traficului rutier de pe sensul de mers opus.
Decizia a fost luată cu scopul fluidizării traficului rutier și de mărire a gradului de încărcare a autovehiculelor care așteaptă la semaforul din intersecția străzii Prelungirea Traian și bulevardul 1 Mai.

Reprezentanţii medicilor de familie sunt aşteptaţi joi la negocieri la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a găsi soluţii care să permită finanţarea corespunzătoare a domeniului.
Invitaţia vine în contextul protestelor declanşate ieri de medici de familie şi din ambulatoriile de specialitate din mai multe oraşe, care spun că proiectul noului plan-cadru publicat de autorităţi le-ar reduce veniturile cu cel puţin un sfert.
Mai mult, medicii de familie ameninţă că de la 1 februarie vor consulta pacienţii doar contra cost, dacă nu se revine la tarifele actuale.

Posturile vacante din spitale se vor putea ocupa mult mai rapid.
Ministerul Sănătății a scurtat procedura de angajări prin concurs de la 100 la 35 de zile, prin ordin de ministru.
Astfel, ar putea fi rezolvată nevoia acută de medici din spitale.
Cele mai mari probleme sunt înregistrate în oraşele mici, dar şi în Capitală, unde Colegiul Medicilor spune că este nevoie de 900 de medici și asistente.

Plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază ar putea fi prelungită şi după 31 ianuarie.
Anunțul a fost făcut de Ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
La finele lunii octombrie, Guvernul a aprobat prelungirea cu 90 de zile a măsurii de limitare a adaosului comercial la unele alimente, incluzând şi noi produse în această listă.

Belgia susţine aderarea integrală a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.
Afirmația aparține ambasadorului Belgiei în România, John Cornet d’Elzius, la conferinţa de lansare a preşedinţiei belgiene la Consiliul Uniunii Europene.
Diplomatul a apreciat modul în care s-a desfăşurat preşedinţia României în 2019.
Ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, a declarat că ţara noastră pe lângă aderarea în această primăvară la Spaţiul Schengen aerian şi marin, mai are un pas important, și anume ridicarea controalelor la frontierele terestre.

România este a doua cea mai poluată ţară din Europa cu particule în suspensie, după Turcia.
Potrivit unui studiu realizat acum 2 ani la nivel global, în țara noastră, poluarea aerului cu compuşi organici volatili în interiorul încăperilor este mai mare decât cea măsurată la exterior.
La nivel global, iarna este cel mai poluat anotimp, iar în România, cel mai mare grad de poluare se înregistrează în luna noiembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept