Știri 14 decembrie 2023

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, de la ora 6.40, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
Apoi, de la ora 16.00, ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. M. Mc Gheorghe” din localitatea Negru Vodă, unde vor fi aduse spre cinstire moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie.
Sâmbătă, de la ora 6.45, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
Tot sâmbătă, de la ora 17.00, va participa la Concertul de colinde „Suflet de copil” ce va avea loc la biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” din parcul Tăbăcărie.
Noaptea, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de la ora 8.00, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Parohia “Sfântul Mare Mucenic Mina” din Constanța organizează un concert de colinde.
Acesta se numește “Din suflet de copil” și va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, în biserica parohiei.
Concertul va fi susținut de Corul mixt și Corul de copii ale parohiei Sf. Mina.

CRTS Constanța face apel la cetățeni să vină să doneze sânge.
Programul de donare este de luni până vineri între orele 7.30 și 13.30.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.

Avariile din sistemul centralizat de termoficare vor fi detectate automat.
Cu ajutorul unor senzori speciali, echipele Termoficare Constanța vor putea interveni mai rapid și mai eficient.
În perioada următoare, se vor face eforturi pentru a echilibra sistemul de alimentare în blocurile unde există multe apartamente debranșate, iar cele rămase în rețea nu beneficiază de apă caldă și căldură la parametri corespunzători.

Proiectul care interzice dreptul de a conduce timp de 10 ani pentru șoferii prinși băuți sau drogați a fost adoptat de Senat.
Măsura este valabilă fără sa fie nevoie ca șoferii să fi produs un accident rutier.
Documentul oferă, de asemenea, mai multe instrumente de lucru pentru Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism în acţiunile de combatere a traficului şi consumului de alcool şi substanţe interzise.

Pensiile se vor majora cu 13,8% de la 1 ianuarie 2024, iar salariile de bază ale bugetarilor vor creşte cu 5% de la aceeaşi dată.
Excepţie va face personalul din învăţământ care va beneficia de o majorare de 20% în două tranşe, potrivit proiectului de Lege publicat ieri.
Totodată, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către bugetari, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal și de sărbători legale, în cadrul schimbului normal de lucru, se va compensa numai cu timp liber corespunzător, cu anumite excepţii prevăzute de lege.

Poliţia Locală poate acorda sancţiuni conducătorilor de trotinete electrice.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.
Astfel, poliţiştii locali constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept