Știri 11 decembrie 2023

Biserica Ortodoxă îl va cinsti mâine pe Sf. Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni.
Cu acest prilej, astăzi, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din cartierul constănţean Inel II, de la ora 17.00.
Mâine, ierarhul nostru, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, de la ora 8.00.

România se află pe locul 2 la consumul de antibiotice în Uniunea Europeană.
În acest context, Ministerul Sănătăţii propune măsuri de monitorizare a consumului acestor medicamente.
În Uniune, peste 37.000 de persoane mor anual din cauza infectării cu bacterii rezistente la antibiotice.
Organizația Mondială a Sănătății a declarat rezistența la antibiotice una din principalele amenințări la adresa sănătății publice, la nivel mondial.

Guvernul a adoptat o ordonanţă care completează legislaţia privind funcţionarea staţiilor GPL.
Noile prevederi vin în urma exploziilor care au avut loc anul acesta la o staţie din Crevedia şi permit retragerea autorizaţiei dacă sunt descoperite abateri.
Cele două explozii din Crevedia au provocat 2 decese și 56 de răniți, iar cea mai mare parte a victimelor au fost din rândul forțelor de intervenție.

Noul Mers al Trenurilor CFR Călători a intrat de ieri în vigoare.
Acesta va fi valabil până pe 14 decembrie 2024.
Compania feroviară anunţă că zilnic vor circula, în medie, 1.100 de trenuri, iar între noutăţi este introducerea a încă două trenuri Intercity pe rutele pe care viteza şi condiţiile tehnice permit acest serviciu.

Produsele româneşti vor fi etichetate cu denumirea “De origine România-DOR”.
Prin aplicarea logo-ului DOR, companiile îşi vor creşte competitivitatea, iar consumatorii vor putea alege produse româneşti autentice.
Ministerul Agriculturii va promova produsele DOR în ţară, dar mai ales în străinatate.
În Uniunea Europeană există 420 de asemenea scheme, prin care producătorii îşi afirmă identitatea şi tradiţia produselor.
Actul normativ a primit votul final al Camerei Deputaţilor.

În România vor fi construite, de anul viitor, două penitenciare noi.
Săptămâna trecută a fost deja semnat contractul de execuţie pentru unitatea de la Unguriu, în judeţul Buzău, unde se vor executa pedepse în regim deschis şi semideschis, spune ministrul justiţiei, Alina Gorghiu.
Este în plan şi o unitate de detenţie de maximă siguranţă la Berceni, în judeţul Prahova, cu 1.000 de locuri.
Alina Gorghiu mai spune, pe de altă parte, că în fiecare zi, autorităţile aduc cel puţin un condamnat fugar înapoi în ţară.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Austria este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România.
El a explicat că acest lucru va însemna că românii nu vor mai sta la cozi timp îndelungat atunci când se deplasează cu avionul în interiorul Uniunii.
Potrivit premierului, ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, are mandat de a se întâlni cu omologul austriac pentru a finaliza negocierile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept