Știri 8 decembrie 2023

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine în județul Prahova.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 8.00, Sfânta Liturghie și slujba de parastas pentru ctitora mănăstirii, Eleonora Ianculescu, la mănăstirea Ianculești.
De la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Duminică, de la ora 8.00, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Martiri de la Niculițel” din cartierul constănțean Faleză Nord.
Apoi, de la ora 14.00, ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din localitatea Eforie Sud, iar de la ora 16.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din Constanța (zona Gară).
Tot duminică, de la ora 18.00, va asista la Concertul caritabil de Crăciun, organizat de către parohia Sf. Ierarh Vasile cel Mare” din Constanţa.
Luni, de la ora 6.30, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 17.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din cartierul constănţean Inel II.
Marți, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni.
Astfel, de la ora 8.00, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Arhiepiscopia Tomisului organizează cea de a cincea ediție a acțiunii umanitare ”De Crăciun, fii bun!”.
Aceasta se va încheia duminică și are ca scop sprijinirea a aproximativ 3000 de familii sărace din peste 40 de sate constănțene.
Astfel, este organizată o colectă de alimente neperisabile, articole de igienă și jucării în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.
Mai multe informații pot fi obținute de la preoții parohiilor urbane din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.

Parohia Sfântul Vasile cel Mare din Constanța organizează un concert caritabil de Crăciun.
Acesta se află la cea de a IX-a ediție și se va desfășura duminică, de la ora 18.00 la biserica parohiei.
Concertul va fi susținut de Grupul psaltic “Sfântul Vasile cel Mare”, dirijat de Protopsalt Marian Bostan.
Invitați vor fi Corul de tineret al Bisericii Sf. Mare Mc. Gheorghe din Ovidiu, Corul “Sf. Cuvios Dionisie Exiguul” al Seminarului Teologic Ortodox din Constanța, dar și cunoscuta interpretă Maria Coman, ca invitat special.
Fondurile colectate în urma evenimentului vor fi folosite pentru ajutorarea unui copil în vârstă de 6 ani diagnosticat cu autism.

Astăzi este Ziua Constituției României.
Prima Constituție de după Revoluția din decembrie 1989, a fost adoptată de Adunarea Constituantă, la 21 noiembrie 1991 și aprobată prin Referendumul național de la 8 decembrie, același an.
După patru ani de la adoptarea Constituției României, parlamentarii au adoptat propunerea legislativă privind proclamarea Zilei Constituției României pentru data de 8 decembrie.
Constituția adoptată în 1991 a fost modificată și completată prin Legea de revizuire a Constituției României.
Aceasta a intrat în vigoare la 29 octombrie 2003, data publicării în Monitorul Oficial.

România se află pe locul 2 în Uniunea Europeană, după Malta, în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină.
Comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,2%, iar în cazul motorinei, preţul mediu al unui litru s-a diminuat cu 3,5%.
De asemenea, țara noastră se află pe locul 3 în ceea ce priveşte cel mai mic preţ la motorină, după Bulgaria şi Malta.

Transhumanţa a devenit parte a patromoniului imaterial UNESCO.
Aceasta reprezintă strămutarea sezonieră a turmelor de oi.
Ministerul Culturii explică într-un comunicat că dosarul a fost unul multinațional, iar demersurile au fost susținute de România și de alte state din Europa, precum Albania, Austria, Franța, Grecia și Spania.

CNA va putea organiza campanii de informare publică menite să prezinte efectele nocive ale consumului de droguri.
Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților mai prevede că atât conținutul, cât și elaborarea mesajelor educative se stabilesc de către CNA, după consultarea cu organismele implicate în combaterea consumului și traficului de droguri.
Proiectul de lege va intra în dezbaterea Senatului, care este for decizional.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept