Știri 24 noiembrie 2023

Biserica Ortodoxă o va cinsti mâine pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina.
Cu acest prilej, de la ora 7.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Ecaterina” din localitatea Tuzla.
Apoi, de la ora 14.00, va oficia slujba de Sfințire Mică a Apei (Aghiasma Mică) la parohia „Sfânta Ecaterina” din cartierul Tomis Plus.
De la ora 16.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Taina Sfântului Maslu, la biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie” din localitatea Comana, județul Constanța.
Tot mâine, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Duminică, în Biserica Ortodoxă este cinstit Sfântul Stelian Paflagonul.
Cu această ocazie, de la ora 8.00, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Stelian” din localitatea Săcele, iar
de la ora 16.00, va oficia Taina Sfântului Maslu și slujba de sfințire a altarului de vară la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Mangalia.

Arhiepiscopia Tomisului organizează cea de a cincea ediție a acțiunii umanitare ”De Crăciun, fii bun!”.
Aceasta se desfășoară până pe 10 decembrie și are ca scop sprijinirea a aproximativ 3000 de familii sărace din peste 40 de sate constănțene.
Astfel, este organizată o colectă de alimente neperisabile, articole de igienă și jucării în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.
Mai multe informații pot fi obținute de la preoții parohiilor urbane din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.

Doctorul și biofizicianul Virgiliu Gheorghe va conferenția la Constanța.
Evenimentul se va desfășura în această seară, de la ora 17.00, la restaurantul Dorna din stațiunea Mamaia și are ca temă “Provocările noii generații”.
În cadrul conferinței, vor mai lua cuvântul părintele Cezar Axinte și părintele ieromonah Ilarion Dan, duhovnicul mănăstirii Crucea.
Evenimentul este organizat de Școala Brâncovenească.

Parcul Tăbăcărie a intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare.
Potrivit primăriei Constanța, se refac traseele pietonale în interiorul acestuia și în zona de promenadă de pe malurile lacului.
De asemenea, sunt în curs de amenajare mai multe grădini cu diferite tematici, iar amfiteatrul va fi reabilitat prin refacerea scenei de lemn și a gradenelor.
Municipalitatea roagă constănțenii sa fie înțelegători cu disconfortul creat de lucrări.

Premierul Marcel Ciolacu reafirmă că, anul viitor, nu vor exista măriri de taxe şi impozite.
De asemenea, acesta a anunțat că sistemul de sănătate publică are finanțare asigurată, iar programul Casa Verde Fotovoltaice va fi deblocat.
Pe de altă parte, premierul a mai spus că vor fi păstrate toate schemele de ajutor pentru mediul economic introduse până acum.

Comisia Europeană a aprobat ­modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României.
Acesta este în valoare de 28,5 miliarde de euro, cu revizuirea a 56 de măsuri și adăugarea unui nou capitol, REPowerEU, care cuprinde două reforme şi şapte investiţii referitoare la energia verde.
În noua formă a Planului nu se mai regă­sește angajamentul privind limitarea cheltuielilor cu pensiile la maxim 9,4% din PIB.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept