Știri 22 noiembrie 2023

Biserica Ortodoxă Română îl va cinsti mâine pe Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii.
Cu acest prilej, de la ora 7.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Gheorghe, Buna-Vestire și Sfântul Antonie de la Iezer”, din cartierul constănțean Palas.
De la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului, ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, de la ora 6.40, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
Sâmbătă, în Biserica Ortodoxă este cinstită Sfânta Mare Muceniță Ecaterina.
Astfel, de la ora 8.00, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Ecaterina” din localitatea Tuzla, iar de la ora 14.00, va oficia slujba de Sfințire Mică a Apei (Aghiasma Mică) la parohia „Sfânta Ecaterina” din cartierul Tomis Plus.
De la ora 16.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Taina Sfântului Maslu, la biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie” din localitatea Comana, județul Constanța.
Apoi, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Duminică, în Biserica Ortodoxă este cinstit Sfântul Stelian Paflagonul.
Cu această ocazie, de la ora 8.00, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Stelian” din localitatea Săcele, iar
de la ora 16.00, va oficia Taina Sfântului Maslu și slujba de sfințire a altarului de vară la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Mangalia.

Arhiepiscopia Tomisului organizează cea de a cincea ediție a acțiunii umanitare ”De Crăciun, fii bun!”.
Aceasta se desfășoară până pe 10 decembrie și are ca scop sprijinirea a aproximativ 3000 de familii sărace din peste 40 de sate constănțene.
Astfel, este organizată o colectă de alimente neperisabile, articole de igienă și jucării în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.
Mai multe informații pot fi obținute de la preoții parohiilor urbane din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.

Noi reguli de circulație sunt instituite pe două străzi din zona Dacia, de astăzi.
Astfel, pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, circulația autovehiculelor se va realiza în sens unic, dinspre strada Farului spre strada Poporului.
Pe strada Salcâmilor, se va circula dinspre strada Poporului spre strada Farului.
Proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost avizat favorabil de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.

Indicatoarele de informare de la intrarea și ieșirea în oraș spre Ovidiu vor fi relocate.
Astfel, de astăzi, se reduce și viteza de deplasare a autovehiculelor pe acest sector al DN2A, de la 90 la 50 km/oră.
Indicatorul informativ de ieșire din municipiul Constanța va fi mutat în dreptul Restaurantului „En Provence” iar cel de intrare în municipiu va fi relocat la intersecția bulevardului Tomis cu strada Kiev.

Proiectul legii pensiilor a fost votat luni în Camera Deputaților.
Astfel, toate pensiile, inclusiv cele speciale vor crește cu 13,8%, de anul viitor.
Parlamentarii din comisie au clarificat o prevedere în lege potrivit căreia pensiile care ar fi scăzut după recalcularea pe noua formulă vor rămâne la nivelul actual.
Un alt amendament a fost adoptat în legătură cu vârsta de pensionare a minerilor, astfel că aceștia se vor putea pensiona în continuare la 45 de ani.

Programul Casa Verde Fotovoltaice ar putea fi deblocat.
Administrația Fondului pentru Mediu a început o nouă sesiune de înscrieri pentru validarea instalatorilor.
Dacă firma care a acționat în instanță Administratia Fondului pentru Mediu va fi validată ca instalator autorizat, aceasta ar putea renunța la proces și astfel situația s-ar debloca.
În acest moment, 90 de mii de beneficiari aşteaptă decizia instanței.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept