Știri 7 noiembrie 2023

Biserica Ortodoxă va cinsti mâine Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia în această seară de la ora 17.00, slujba Vecerniei la parohia „Sfinții Îngeri” din Constanța.
Mâine, de la ora 9.00, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Marginea, județul Suceava.
Joi, în Biserica Ortodoxă se face pomenirea Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.
Astfel, de la ora 7.45, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie, urmată de slujba Aghiasmei, sfințirea clopotniței, a icoanelor și a baldachinului aferent papucelului Sfântului Gherasim din Kefalonia, la biserica „Sfântul Nectarie” din Constanța (zona Medeea).

Atenție la ofertele de Black Friday!
În unele cazuri, acestea pot fi înșelătoare, iar un mod de a evita o astfel de capcană este preţul produselor.
Potrivit legislației naționale, pentru orice preț pus la reducere, trebuie să se regăsească prețul vechi tăiat, care să fi fost cel mai mic preț din ultimele 30 de zile.
Un studiu de specialitate, arată că luna „Black Friday” majorează cu peste 45% vânzările magazinelor online, în comparaţie cu media lunară anuală.

Aproape 11% dintre românii care au între 15 și 64 de ani au consumat cel puțin un drog ilegal.
Așa indică cele mai recente date prezentate de Agenția Națională Antidrog.
Studiile arată că unul dintre cele mai consumate droguri în țara noastră este canabisul, aflat, de altfel, și printre preferințele elevilor.
Autoritățile au descoperit în ultima perioadă tot mai multe culturi de canabis, iar România a fost numită țară sursă.

Poluarea aerului este una dintre cele mai grave probleme de mediu cu care se confruntă România.
Una dintre cauze este reprezentată de managementul defectuos al deşeurilor.
Gunoiul este depozitat, de obicei, direct la groapă, fără a fi sortat, reciclat şi refolosit, iar acest fapt duce la eliberarea în atmosferă a unei cantităţi mari de gaze cu efect de seră, a spus ministrul mediului, Mircea Fechet.
Acesta a mai amintit de existența aplicaţiei „Calitate Aer”, dezvoltată de Ministerul Mediului, prin care se pot afla, în timp real, problemele de poluare a aerului.

Instituțiile de control din Ministerele Muncii și Sănătății îi vor verifica în perioada următoare pe toți deținătorii de certificate pentru persoane cu dizabilități.
Decizia a fost luată în ultima ședință a coaliției de guvernare.
La nivel național, sunt peste 800 de mii de români care dețin certificat pentru persoane cu dizabilități.
Recent, prefectul județului Olt a solicitat documente de la Poliție și de la Direcția de Asistență Socială și a constatat că 78 de persoane care primesc indemnizație pentru deficiențe de vedere dețin și permis auto.

Prețurile pentru polițele RCA ar putea crește anul viitor.
Așa arată o analiză făcută de Consiliul Concurenţei.
Falimentul asiguratorului Euroins a produs instabilitate pe piața RCA, iar noile estimări venite de la autoritatea de concurență arată că și în 2024 va exista un dezechilibru mare între cererea de asigurări și oferta companiilor din industrie.
Statul român a plafonat tarifele de primă RCA la nivelul celor practicate de asigurători până la finalul acestui an.
De asemenea, a fost prelungită și valabilitatea contractelor RCA ale Euroins.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept