Știri 11 octombrie 2023

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine și vineri dimineață la Catedrala arhiepiscopală.
Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie, de la ora 6.40, iar mâine seară, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului.
Tot mâine, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Vineri, de la ora 17.00, ierarhul nostru va săvârși slujba Vecerniei, urmată de o procesiune la biserica Sf. Cuvioasă Parascheva din Năvodari.

Arhiepiscopia Tomisului și CRTS Constanța organizează o nouă acţiune de donare de sânge.
Evenimentul se va desfășura mâine, între orele 7.30 și 13.30 la sediul Centrului de pe strada Nicolae Iorga, unde va participa și îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Sunt așteptați clerici și credincioși din toate parohiile constănțene.

Astăzi este Ziua internaţională a fetelor.
Aceasta a fost instituită printr-o rezoluţie a ONU adoptată în decembrie 2011.
Astfel, sunt programate evenimente în care sunt dezbătute drepturile și provocările cu care se confruntă fetele din întreaga lume.
Beneficiind de o viață în condiții de siguranță şi educaţie, fetele pot schimba lumea atât în perioada adolescenţei, cât şi în cea a maturităţii, ca viitoare mame, mentori şi lideri politici.
Deşi în ultimii ani s-au făcut progrese în domeniu, acestea trebuie continuate.

Polița RCA va deveni obligatorie pentru trotinete și biciclete electrice.
Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un proiect de lege care instituie acest lucru.
Conform datelor IGPR, în România s-au produs în anul 2022 un număr total de 1.250 de accidente în care victimele s-au rănit în timp ce foloseau o trotinetă electrică.
În expunerea de motive, ministerul explică faptul că legislația română în domeniul răspunderii civile auto necesită a fi revizuită conform noilor prevederi ale legislației europene.

Ministrul Justiţiei are în plan să înăsprească pedepsele celor care fug de închisoare.
Concret, persoanele condamnate definitiv care fug de executarea pedepsei vor primi un spor suplimentar, de trei ani, dacă nu se prezintă la închisoare în 7 zile după pronunțarea sentinței împotriva lor.
La nivelul lunii septembrie, 110 persoane din România au fost date în urmărire internaţională.
De asemenea, ministrul Justiției, Alina Gorghiu intenționează să prezinte și un raport privind persoanele fugite din România, care încearcă să se sustragă în străinătate executării pedepselor primite.

Intrarea în stațiunea Mamaia, din zona Telegondolei va fi reconfigurată în perioada următoare.
Potrivit Primăriei Constanța, va fi amenajat un sens giratoriu care va facilita accesul în și din stațiune.
Reorganizarea zonei se va realiza cu păstrarea benzilor de circulație la dreapta (dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu către Pescărie, dinspre Pescărie către stațiunea Mamaia și dinspre stațiunea Mamaia către bulevardul Aurel Vlaicu) pentru o fluență mai mare a circulației rutiere.

Guvernul a aprobat Strategia naţională pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului 2023-2027.
Anunţul a fost făcut de ministrul familiei, Natalia Intotero, care a subliniat că prin politicile propuse în document se urmăreşte, între altele, reducerea cu 400.000 a numărului copiilor afectaţi de sărăcie şi excluziune socială.
De asemenea, Strategia presupune servicii de asistenţă socială acreditate în toate localităţile, dar și creşterea cu 30% a numărului copiilor beneficiari de servicii de prevenire a separării de familie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept