Știri 28 septembrie 2023

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Mâine, de la ora 6.40, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
De la ora 23.30, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Călugăreni, din apropierea comunei Pantelimon, cu prilejul hramului Acoperământul Maicii Domnului.
Sâmbătă, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Acoperământului Maicii Domnului la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Dorna Arini, jud. Suceava.
Duminică, de la ora 8.15, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la același lăcaș de cult, iar de la ora 23.30, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din apropierea orașului Năvodari.

Salariul minim brut pe țară garantat în plată ar urma să crească de la 3.000 la 3.300 lei.
Potrivit unui proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.
Măsura ar urma să intre în vigoare la 1 octombrie, iar peste 1,8 milioane de angajați vor beneficia în mod direct de creșterea salariului minim.

Confederaţiile naţionale din industria turismului susţin menţinerea sistemului actual de acordare a voucherelor de vacanţă.
Aceasta în condițiile în care există declaraţii contradictorii în rândul autorităţilor cu privire la acest aspect, arată reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.
Ministrul Finanţelor, Ioan-Marcel Boloş, a sugerat că va depinde de latitudinea angajatorului dacă doreşte să acorde bani în loc de vouchere.

Circulația rutieră pe Podul de la Cernavodă este restricționată.
Până pe 10 octombrie, se efectuează lucrări pe sensul către litoral al autostrăzii A2 București-Constanța, pe banda de decelerare și banda 1, astfel că se circulă pe celălalt sens, pe câte o bandă în ambele direcții.
Din acest motiv, s-a restricționat traficul pe breteaua de acces dinspre autostrada A2 către localitatea Cernavodă, circulația fiind deviată.

Programul Casa Verde a fost suspendat de magistraţii Curţii de Apel Oradea.
O societate care se ocupă cu montajul fotovoltaicelor a dat în judecată Administraţia Fondului pentru Mediu.
Decizia magistraţilor este executorie, astfel că până la o hotărâre definitivă în instanţă, programul este suspendat.
Administrația Fondului de Mediu poate contesta decizia în 5 zile.
Programul Casa Verde are 86.000 de beneficiari anul acesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept