Știri 12 septembrie 2023

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie, de la ora 6.40.
Seara, de la ora 18.00, va săvârși slujba Vecerniei și slujba de sfințire a apei la mănăstirea Crucea, cu prilejul hramului.
Joi, de sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 9.30, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dervent, urmată de o procesiune la izvorul Tămăduirii, unde va săvârși slujba de sfințire a apei.
Tot joi, de la ora 18.30, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului, ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.

CRTS Constanța face un nou apel la cetățeni să vină să doneze sânge.
Programul de donare este de luni până vineri între orele 7.30 și 13.30.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge, în special de A pozitiv și 0 negativ.

Testarea antidrog a copiilor şi adolescenţilor în școli se va face doar cu acordul părinţilor.
Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
În cazurile pozitive este nevoie de confirmare şi intrarea într-un sistem de consiliere şi de soluţii terapeutice, a adăugat ministrul.
Consumul de droguri în rândul tinerilor este un fenomen alarmant, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Primăria Constanța anunță că au început lucrările de modernizare a treptelor de acces spre Plaja Modern.
Echipele Confort Urban intervin în aceste zile asupra scărilor situate în zona străzii Vasile Alecsandri.
Este al treilea tronson pe care Primăria îl modernizează, după finalizarea lucrărilor la cele două tronsoane care fac legătura dintre Plaja Modern, strada Mihai Eminescu și strada Ștefan Cel Mare.

Voucherele de vacanță se vor acorda și anul viitor, dar nu tuturor angajaţilor din sistemul public.
Premierul a anunţat că nu există varianta de a fi tăiate decât pentru cei cu venituri mari.
În plus, tichetele de masă ar putea fi transformate în bani.
Acestea sunt propuneri care ar urma sa fie incluse în pachetul de măsuri fiscale pentru care Guvernul urmează să își asume răspunderea.

O alimentație mai bună poate reduce riscul de deces de tuberculoză cu 60%.
În India, după ce familiilor li s-au oferit pachete cu alimente sănătoase, cercetătorii au descoperit și că șansele de infecție în familii scad cu aproximativ 40%, dacă membrii mănâncă mai sănătos.
Specialiștii spun că acesta este primul studiu la nivel global pentru prevenirea TBC la membrii familiei prin suplimente nutriționale.
India are cel mai mare procent de decese cauzate de tuberculoză la nivel global și a lansat un plan de a reduce incidența și ratele de deces cu 80% și, respectiv, 90% până în 2025.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept