Știri 6 septembrie 2023

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.30, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Mâine, de la ora 6.45, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
De la ora 19.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfânta Maria” din Constanța (zona Far), cu prilejul cinstirii ocrotitoarei așezământului de cult.
Apoi, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, Biserica Ortodoxă va prăznui Nașterea Maicii Domnului.
Cu acest prilej, de la ora 7.45, ierarhul nostru va oficia slujba sfințirii crucilor care vor fi așezate pe biserică și Sfânta Liturghie la parohia „Nașterea Maicii Domnului” („Biserica de la malul mării”) din cartierul Mamaia Nord.
Sâmbătă, Biserica Ortodoxă îi va cinsti pe Sfinții și Drepții dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana.
Astfel, de la ora 7.40, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Ioachim și Ana” din Constanța, zona Badea Cârțan.
De la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.

Autobuzele CiTy Tour îşi reiau traseul normal şi ajung şi la obiectivul turistic ,,Cuibul Reginei”.
Anunţul vine după ce, la începutul lunii iulie, CT BUS informa că autobuzele liniei turistice CiTy Tour ies din Portul Constanța pe la Poarta 1, fără a mai atinge obiectivul turistic ,,Cuibul Reginei”, din cauza volumului crescut de operațiuni portuare agabaritice.
Linia estivală CiTy Tour circulă pe traseul: Gară – Port – Centru – Mamaia (Tabara Turist).

Prefectura Constanţa a anunţat că au mai fost verificate 6 puncte de lucru care comercializează carburanți și GPL.
Au fost constatate 24 de nereguli, printre care neprezentarea avizului obligatoriu de instalare sau neasigurarea dotării corespunzătoare cu stingătoare a rastelelor de butelii.
În urma neregulilor constatate a fost oprită din funcţiune o instalaţie, fiind aplicate, în total, 21 de sancţiuni contravenţionale – două amenzi şi 19 avertismente, în valoare de 12.500 de lei.

Guvernul a decis prelungirea cu 90 de zile, până la 8 decembrie, a termenelor polițelor RCA emise de asigurătorii în insolvenţă.
Premierul Marcel Ciolacu a menționat că, dacă s-ar fi păstrat termenul actual de expirare de 8 septembrie, ar fi existat pericolul scăderii gradului de acoperire a asigurărilor obligatorii.
El a subliniat că „sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe RCA emise de compania Euroins”.

Acciza pe băuturile răcoritoare ar fi discriminatorie, în comparație cu alte produse care conțin zahăr.
Aceasta ar avea un impact profund negativ asupra consumatorilor, prin scumpiri semnificative ale produselor, cât şi asupra întregii industrii, atrage atenția Asociaţia Naţională a Producătorilor de Băuturi Răcoritoare.
O astfel de măsură va duce şi la diminuarea încasărilor la bugetul de stat.
De asemenea, o acciză pe băuturile răcoritoare, mai ales în rândul tinerilor, ar putea genera un consum mai ridicat de alcool, precum şi o creştere a pieţei negre.

Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare luna aceasta.
Declarația aparține ministrului Finanţelor, Marcel Boloș.
Eliminarea facilităţilor fiscale, majorarea voucherelor de vacanţă şi modul de calcul al impozitului pe venit al microîntreprindelor sunt câteva dintre măsuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept