Stiri 26 mai 2023

Biserica Ortodoxă îl va cinsti mâine pe Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși, de la ora 7.30, Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sf. Ioan Rusul” din apropierea localităţii Palazu Mic, din jud. Constanţa.
De la ora 21.45, ierarhul nostru va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de la ora 7.00, Ierarhul Tomisului va oficia slujba de Sfințire Mare a bisericii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din cartierul Compozitorilor și Sfânta Liturghie.
Credincioșii se vor putea închina în Sfântul Altar.
Apoi, de la ora 14.00, la biserica „Buna Vestire” din Constanța, îi va binecuvânta pe copiii prezenți la a IV-a ediție a acțiunii „Unde eşti, copilărie?”.
Vor fi organizate jocuri distractive, de echipă, de mişcare, de imaginaţie, ce au ca temă centrală prietenia creștină.
Luni și marți, de la ora 6.50, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Cea de a XIII-a ediție a Simpozionului European de Restaurare și Conservare a Artei Religioase debutează astăzi la Constanța.
Evenimentul se desfășoară în Sala Senatului din Campusul universitar și se va încheia mâine.
Acesta își propune o abordare multilaterală a unei serii de teme, precum: valori socio-spirituale ale artei religioase, conservare și restaurare a patrimoniului cultural religios sau cultură și identitate în arta și arhitectura religioasă din Dobrogea.
La această ediție s-au înscris profesori și cercetători de la mai multe universități din străinătate și din țară.
Evenimentul este organizat de Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius, în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi și Jurnalul European de Știință și Teologie.

CRTS Constanța face apel către locuitorii județului să vină să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină.
Medicii centrului spun că este nevoie urgentă, în această perioadă, de sânge din grupa 0 negativ și A pozitiv.
Programul de donare este de luni până vineri, între orele 7.30-12.30.
Duminică, echipa CRTS organizează o acțiune de donare de sânge la Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Topraisar, în intervalul orar 8.30-13.30, iar marți, la Căminul cultural din localitatea Adamclisi.

Sindicatele din Educaţie au solicitat o creştere a veniturilor cu 25%.
De asemenea, ei au cerut şi un act normativ prin care să fie stipulat ca şi garanţie că salariul debutantului va fi echivalentul salariului mediu brut pe economie, a anunţat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.
Sindicaliştii au reiterat că greva generală din Educaţie va continua.

Părinţii îşi vor putea lua concediu pentru îngrijirea copilului bolnav până la împlinirea de către acesta a vârstei de 12 ani.
Proiectul a fost aprobat de Parlament.
Durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav este de maxim 45 de zile calendaristice per an, per copil, cu excepţia situaţiilor în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, este imobilizat în sisteme de imobilizare specifice aparatului locomotor sau este supus unor intervenţii chirurgicale.

România va avea primele trenuri noi în circulaţie în luna decembrie.
Aceasta este promisiunea oficialilor din Ministerul Transporturilor, care dau asigurări că nu sunt întârzieri la livrarea celor 37 de garnituri contractate, aflate deja în producţie, în Polonia.
Prima linie, care va avea această înnoire, va fi Bucureşti-Constanţa, după care vor urma magistralele spre Braşov, Timişoara şi Iaşi-Suceava.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept