Stiri 13 aprilie 2023

Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi Sfânta şi Marea Zi de Joi.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 17.00 slujba Deniei celor 12 Evanghelii, la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, tot la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 8.00, ierarhul nostru va oficia slujba Vecerniei, în cadrul căreia va fi scos Sfântul Epitaf din Sfântul Altar, iar de la ora 17.00, va oficia slujba Deniei Prohodului Domnului.
Sâmbătă, de la ora 8.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Capela „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a Penitenciarului Poarta Albă, unde va rosti și un cuvânt de învățătură celor lipsiți de libertate.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în Sâmbăta Mare.
Aceasta va fi oferită de către Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.
Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui apoi Lumina Sfântă fiecărei parohii.

Patriarhia Română și Ministerul Muncii au încheiat un protocol de cooperare.
Evenimentul a avut loc în contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice.
Printre cele mai importante puncte ale acestui Protocol sunt identificarea priorităţilor la nivel local și regional din domeniul asistenței sociale și includerea acestora în mecanismul național privind incluziunea socială, implementarea unor proiecte comune în domeniul asistenței sociale, precum și implicarea clericilor în soluționarea problemelor cu care se confruntă persoanele vulnerabile.

Autobuzele CT BUS vor circula în program de weekend în perioada Sărbătorilor Pascale.
Astfel, de mâine până luni, autobuzele se vor afla pe traseu în intervalul orar 05:45 – 23:00.
Totodată, cele trei linii de transport pentru elevi, nu circulă până la reînceperea cursurilor, pe 19 aprilie.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede acordarea mai multor facilități și drepturi persoanelor cu dizabilități.
Actul normativ obligă autoritățile să asigure accesul acestora la cultură, sport și turism și să creeze facilități specifice fiecărui tip de dizabilitate în clădiri și spații publice.
Potrivit legii, în cadrul procesului de învățământ, indiferent de nivel, persoanele cu handicap au dreptul la înlesnirea accesului în clădiri.

700.000 de pacienţi cu boli psihice, cancer mamar sau hemofilie vor beneficia de tratamente inovative.
Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății.
Astfel, de la 1 mai, opt molecule inovative vor fi incluse pe lista medicamentelor gratuite şi compensate.

Peste 21.200 de copii români au ambii părinţi plecaţi peste hotare.
Așa relevă un sondaj Salvaţi Copiii România, însă neoficial, numărul acestora este mult mai mare.
De asemenea, pentru 79% dintre părinți nu există perspectiva de a lua copilul în străinătate, iar peste 40% dintre ei nu intenţionează să se întoarcă definitiv în România.
Dintre factorii care ar putea contribui la luarea unei decizii de întoarcere definitivă în ţară, cel mai frecvent invocat ţine de piaţa muncii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept