Stiri 17 martie 2023

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi, de la ora 17.00, Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Negru Vodă.
Mâine, de la ora 6.45, va oficia Sfânta Liturghie cu parastas la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.
Apoi, de la ora 10.00, îi va binecuvânta pe cei peste 150 de elevi din clasele V-XII, care participă la faza județeană a Olimpiadei de Religie ortodoxă.
Tot mâine, de la ora 21.45, ierarhul nostru va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în duminica a III-a din Postul Mare sau a Sfintei Cruci.
Astfel, de la ora 8.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, iar de la ora 17.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din Constanța (zona gară).
Luni, de la ora 7.00, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.

Părticele din moaștele Sfinților Nectarie de la Eghina și Efrem cel Nou au fost aduse din Grecia la Năvodari.
Sfintele moaște rămân spre închinare la biserica Buna-Vestire timp de două săptămâni, perioadă în care, zilnic, de la ora 17.00, vor fi oficiate Acatistele Sfinților Nectarie și Efrem cel Nou, Paraclisul Maicii Domnului și Pavecernița.
Vineri, 24 martie, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei, la acest lăcaș de cult, urmată de o procesiune cu moaștele Sfinților Nectarie și Efrem cel Nou.

Constănțenii sunt invitați la o seară culturală caritabilă pentru sinistrații din Turcia.
Aceasta se va desfășura mâine, de la ora 18.00, la restaurantul Dorna din stațiunea Mamaia.
Printre invitați se numără artiști ca Liviu Manolache, Ionuț Neagu, Claudia Dobre, Iulian Bratu, Aurel Sava, Ionuț Dulgheriu și formațiile Melody 20 și ProArtistic Band.
Prețul de intrare este 100 de lei, iar fondurile colectate vor fi direcționate către sinistrații din Turcia.
Evenimentul este organizat de Asociația de Cultură Tătară Barsîn Bîrsîn.

Locuitorii comunei 23 August sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura mâine, la Căminul cultural din localitate, în intervalul orar 8.30 – 13.30.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate urmăreşte creşterea accesului la diagnosticarea gratuită a bolii cronice de rinichi.
Preşedintele CNAS, Adela Cojan, a declarat că în proiectul noului contract-cadru sunt prevăzute pachete de analize medicale în zona de medicină de familie, iar Societatea Română de Nefrologie a demarat o campanie de conştientizare a riscurilor bolii cronice de rinichi.
Aproape 10% din români suferă de această boală care este diagnosticată în stadiu incipient doar pentru un pacient din zece pentru că nu manifestă simptome, susţin specialiștii.

România a fost selectată pentru finanţarea unui program de mobilitate verde inovativă.
Proiectul include staţii de încărcare pentru vehicule electrice, staţii pentru încărcare cu hidrogen, precum şi instalaţii similare pentru serviciile de asistenţă din aeroporturi.
Țara noastră are în portofoliu două proiecte, cu o valoare de peste 16 milioane de euro și prevăd instalarea a 432 de stații electrice de încărcare.

Comisia Europeană a lansat runda de înscrieri de primăvară DiscoverEU.
In cadrul acesteia 35 000 de tineri vor primi un permis gratuit de călătorie de cale ferată cu care pot explora Europa.
Asffel, candidaţii selectaţi născuţi în perioada 1 iulie 2004-30 iunie 2005 vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 15 iunie 2023 şi 30 septembrie 2024.
Runda de înscrieri se va încheia pe 29 martie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept