Stiri 8 martie 2023

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji în această seară la mănăstirea Văcăreștii Noi, din apropierea localității Lumina.
Ierarhul nostru va oficia de la ora 18.00, Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite.
Așezământul monahal își va cinsti joi ocrotitorii, Sfinții 40 de mucenici din Sevastia.

Astăzi este Ziua Internațională a Femeii.
Sărbătoarea a fost oficializată de Organizația Națiunilor Unite în anul 1975.
A debutat în primii ani ai secolului trecut ca o sărbătoare politică și socială, apoi s-a transformat treptat, într-o zi în care bărbații își exprimă dragostea și afecțiunea pentru femei.
De asemenea, ziua de 8 martie este o zi importantă pentru sărbătorirea realizărilor economice, globale și sociale ale femeilor din întreaga lume.
Totodată, această zi este văzută în multe țări și drept prima sărbătoare a primăverii iar în România, astăzi se sărbătorește și Ziua Mamei.

RAJA va întrerupe vineri furnizarea apei potabile pe mai multe străzi din municipiul Constanța.
Măsura este luată din cauza unor lucrări de modernizare și sectorizare la nivelul rețelei de distribuție.
Astfel, în intervalul orar 08:00 – 19:00, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din zone precum: perimetrul delimitat de străzile Căpitan Petre Papadopol – Radu Logofătu – Cezar Bolliac – bd. I.C. Brătianu; Interioară 1 și 2 și Corbului între străzile Eliberării și I.L. Caragiale.
De asemenea, va fi afectată și zona delimitată de străzile Ciprian Porumbescu – Pescarilor – Grozești – Unirii și Stradela Basarabi – sectorul delimitat de străzile Basarabi și Labirint.

Tot mai mulţi şoferi sunt depistați la volan sub influenţa substanţelor interzise.
Specialiștii atrag atenția că a crescut numărul celor care consumă substanțe interzise, printre care și cel al șoferilor.
Poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat peste 200 de percheziţii domiciliare, în ultimele două săptămâni, și au confiscat peste două tone și jumătate de substanțe psihoactive.

Administratorii de drumuri vor fi obligați să asigure semnalizarea rutieră mai bună pe șosele.
Așa prevede un proiect de lege inițiat încă din 2018, și votat ieri, în Comisia de Transporturi din Camera Deputaților.
Amenda maximă pe care Poliția Rutieră o poate aplica pentru semnalizare deficitară a șoselelor poate ajunge și la 14.500 de lei, dar, în multe situații, Poliția alege să transmită sesizări, și nu să aplice amenzi.
Proiectul va deveni lege după ce va fi votat în plenul Camerei Deputaţilor.

Copiii români sunt cei mai expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială din Uniunea Europeană.
Aproape jumătate dintre ei mănâncă dezechilibrat, iar accesul la educație și servicii sociale este inegal.
În plus, 42% dintre elevii școlilor noastre sunt calificați drept nefuncționali, ceea ce se apropie de analfabetism, atrage atenția organizația „Salvați Copiii”, în urma celui mai recent raport european pe această temă.

Legislaţia din România va include conceptul de medicină personalizată.
Senatul a modificat, în acest sens, legea drepturilor pacientului.
Concret, medicina personalizată înseamnă că pacienţi care au aceeaşi boală vor primi tratamente diferite în baza unei recomandări a specialistului şi numai după ce le sunt prezentate pe înţeles beneficiile şi riscurile preconizate ale opţiunilor medicale pe care le au.
Medicina personalizată este medicina viitorului, spun specialiștii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept