Stiri 7 februarie 2023

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în această noapte la catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.
Ierarhul nostru va oficia Sf Liturghie de la ora 23.00.
Mâine, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 23.00, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
Joi, de la ora 21.45, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Apoi, de la ora 23.45, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie” din Constanța, zona Boema, cu prilejul hramului.
Sâmbătă, de la ora 7.45, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Haralambie” din localitatea Viile, județul Constanța, iar de la ora 12.00, va oficia slujba de pomenire de un an a protosinghelului Daniel Toiu, la catedrala arhiepiscopală.
Tot sâmbătă, de la ora 21.45, IPS Teodosie va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Astăzi este Ziua Siguranţei pe Internet.
Ajunsă la ediţia a XIX-a, Ziua Siguranţei pe Internet este sărbătorită în peste 100 de ţări din toată lumea și are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor.
Organizatorii doresc să scoată în evidenţă utilizarea pozitivă a tehnologiei, rolul pe care îl joacă în viaţa fiecăruia dintre noi şi face apel la tineri, părinți, profesori, asistenți sociali, companii, politicieni și oameni ai legii să se unească pentru un internet mai bun.
În afara informaţiilor interesante şi a multitudinii de jocuri, internetul este plin şi de informaţii inadecvate şi de pericole, iar copiii pot fi expuşi intenţiilor răuvoitoare ale unor persoane.
Una dintre cele mai mari primejdii la care se expun copiii şi adolescenţii când accesează Internetul în lipsa părinţilor, este hărţuirea online.

România răspunde apelului de sprijin venit din partea Turciei.
Echipa de sprijin este formată din 58 de membri.
Aceasta cuprinde module de specializare căutare-salvare, medici și asistenți ai UPU-SMURD București și ofițeri de legătură din cadrul DSU.
Turcia a declarat stare de urgență gradul 4, după cele două seisme de ieri, de peste 7 grade pe scara Richter, soldate cu peste 2000 de morți și peste 5.000 de răniți.
Zeci de guverne și organizații internaționale au intervenit cu oferte de ajutor.

Elevii pot urma cursuri gratuite de inițiere în diferite sporturi.
Cei cu vârste între 6 și 15 ani vor putea participa în vacanța școlară din această lună, la astfel de cursuri, în cadrul proiectului ‘Hercules’, derulat de Ministerul Sportului.
Între disciplinele pe care elevii le pot alege se numără tenis de masă, natație, gimnastică artistică și ritmică, atletism, karate sau box.
Lista sporturilor diferă de la un județ la altul, în funcție de resursele umane disponibile și de facilitățile sportive existente la nivel local.

Consiliul Naţional al Elevilor propune ca bursele de merit să fie stabilite la nivel de clasă, nu de şcoală.
Consiliul atrage atenția și asupra faptului că bursele se primesc cu întârziere.
CNE propune transmiterea fondurilor pentru burse prin intermediul viitoarelor Direcţii judeţene pentru învăţământ preuniversitar, pentru că, spun ei, ar asigura plata sumelor aferente burselor, în timp util, către toţi elevii din teritoriu.

Academicianul Răzvan Theodorescu a încetat, ieri, din viaţă.
Avea 83 de ani și era internat la spitalul Floreasca din Capitala.
S-a născut la 22 mai 1939, in București și a fost istoric de artă şi vicepreşedinte al Academiei Române, senator în legislatura 2000-2004, ministru al Culturii şi preşedinte al Radioteleviziunii Române în perioada 1990-1992.
A primit numeroase distincții naționale și internaționale și a fost membru în multe asociații profesionale.

Dumnezeu să-l odihnească!

Preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3% în ultima lună.
Astfel, un plin costă în prezent cu zece lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.
În cazul motorinei, creșterea preţului mediu a unui litru este de doar 1,2%, ceea ce reprezintă un cost cu 4,5 lei mai mare decât luna trecută pentru un plin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept