Stiri 20 decembrie 2022

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va fi prezent astăzi la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Județean de Colinde „Nașterea lui Hristos, vestim”.
Evenimentul se va desfășura de la ora 12.10, la Centrul Multifuncțional „Jean Constantin”, și este organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului.
De la ora 14.00, va lua parte la conferința „Apologetica ortodoxă. Pledoarie pentru o (re)descoperire de paradigmă”, susținută de către pr. dr. Răzvan Andrei Ionescu.
Mâine, de la ora 7.15, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Apoi, de la ora 12.30, va însoți Caravana Arhiepiscopiei Tomisului „De Crăciun, fii bun!”, la biserica „Sfântul Ioan Rusu” din Ovidiu, unde va oferi daruri și îi va binecuvânta pe cei prezenți.

50 de persoane cu dizabilități de la Centrul social „Sfântul Ioan Evanghelistul” al Arhiepiscopiei Tomisului au primit astăzi alimente și produse tradiționale pentru masa de Crăciun.
Acestea au fost oferite de către IPS Teodosie.
Activitatea filantropică a fost organizată de către parohiile: „Adormirea Maicii Domnului I și II” și parohia „Sfântul Arhidiacon Ștefan”.

Campania umanitară a Arhiepiscopiei Tomisului ”De Crăciun, fii bun!” se desfășoară până în ziua de Crăciun.
În total peste 2.500 de pachete cu alimente neperisabile, produse igienico-sanitare, dulciuri și jucării vor fi distribuite familiilor defavorizate din mediul rural.
Caravana va ajunge în peste 22 de sate din județul Constanța, printre care Siminoc, Remus Opreanu, Nazarcea, Poarta Albă, Vâlcele, Coroana, Adamclisi și Vadu Oii.

Preşcolarii şi elevii au intrat în ultima săptămână de cursuri din acest an.
Ei vor merge la ore până joi, 22 decembrie, iar vineri vor intra în vacanţa de iarnă.
Aceasta va dura două săptămâni şi se va încheia duminică, 8 ianuarie 2023.
Iarna aceasta copiii vor mai avea o vacanţă, de o săptămână, în perioada 6 – 25 februarie, decisă de inspectoratele şcolare judeţene.

Serviciile de consiliere psihologică postnatale au fost incluse în categoria serviciilor de sănătate publică.
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege.
Potrivit documentului, între serviciile de sănătate publică specifice se vor afla şi serviciile prenatale şi postnatale, precum şi serviciile de consiliere psihologică postnatală.
Asiguraţii au dreptul să poată beneficia de servicii de consiliere psihologică, în limita bugetului aprobat.

Pensiile sub 3.000 de lei ar putea fi scutite de impozit.
Așa prevede o propunere legislativă de modificare a Codului Fiscal, adoptată tacit de Senat.
Inițiatorii actului normativ susțin că măsura reprezintă o formă de compensare parțială a inflației din ultima perioadă.
Propunerea va fi dezbătută de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.
Reamintim că până acum erau scutite de impozit pensiile până în 2.000 de lei.

România este țara cu cel mai scăzut salariu mediu brut din Uniunea Europeană, aproximativ 1.000 de euro lunar.
Potrivit datelor publicate de Eurostat, la nivel european, salariul mediu era anul trecut de peste 2.700 de euro lunar.
Cele mai mari salarii medii au fost în: Luxemburg – 6.000 de euro lunar, Danemarca – peste 5.000 și Irlanda – peste 4000.
Salariul mediu net în România a depășit 4.000 de lei, în luna octombrie a acestui an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept