Stiri 19 decembrie 2022

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine dimineaţă la catedrala arhiepiscopală “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie de la ora 7.00.
După slujbă, Arhiepiscopul Tomisului va rosti un cuvânt de învățătură.

Campania umanitară a Arhiepiscopiei Tomisului ”De Crăciun, fii bun!” se desfășoară până în ziua de Crăciun.
În total peste 2.500 de pachete cu alimente neperisabile, produse igienico-sanitare, dulciuri și jucării vor fi distribuite familiilor defavorizate din mediul rural.
Caravana va ajunge în peste 22 de sate din județul Constanța, printre care Siminoc, Remus Opreanu, Nazarcea, Poarta Albă, Vâlcele, Coroana, Adamclisi și Vadu Oii.

Părintele Răzvan Andrei Ionescu va conferenția la Constanța.
Acesta va vorbi despre „Apologetica ortodoxă. Pledoarie pentru o (re)descoperire de paradigmă”.
Evenimentul se va desfășura mâine, de la ora 14.00 la Sala Senatului din cadrul Campusului Universității Ovidius, sub patronajul Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Părintele Răzvan Andrei Ionescu este coordonator al Direcției ”Teologie Ortodoxă și Știință” din cadrul Centrului Ortodox de Studii și Cercetări Dumitru Stăniloae.
Organizatorul evenimentului este preotul lector dr. Florin Spanache.

Strada Frunzelor din municipiul Constanța are de astăzi sens unic.
Astfel, circulația autovehiculelor va fi posibilă dinspre strada Fulgerului către strada Portiței.
De asemenea, devine prioritară circulația pe strada Răzoare față de străzile Trandafirului, Steagului și Izvor.

Polițiștii constănțeni atrag atenția asupra riscurilor la care se expun cei mici atunci când sunt lăsați să utilizeze materiale pirotehnice.
Un experiment realizat recent arată cât de periculoase pot fi petardele.
Consecințele utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice sunt dintre cele mai grave – arsuri, desfigurare, afectarea auzului sau a văzului, iar uneori se poate ajunge și la amputarea degetelor.

Termenul până la care cetățenii racordați la sistemele centralizate de încălzire vor fi obligați să-și monteze repartitoare, a fost amânat cu un an.
Parlamentarii susțin că este nevoie de o discuție mult mai amplă cu asociațiile de bloc, pentru că beneficiile privind montarea acestor repartitoare nu sunt clare.
Potrivit prevederilor Legii aflate acum în vigoare, montarea repartitoarelor individuale pentru măsurarea consumului de energie termică trebuia făcută până pe 31 decembrie.

Prețul pâinii rămâne neschimbat de sărbători.
Raportat însă la perioada noiembrie-decembrie a anului trecut, prețul este mai mare cu peste 20%.
Președintele Rompan, Aurel Popescu a precizat că preţul pâinii artizanale este mai mare decât cel al pâinii făcute în unităţile din industrie, deoarece şi costurile de producţie sunt mai mari.

NASA a lansat prima misiune care va supraveghea toate apele Pământului.
O rachetă NASA va folosi tehnologie radar pentru a măsura ridicarea nivelului apelor şi va monitoriza modificările în timp ale lacurilor, râurilor, rezervoarelor şi oceanelor de pe Pământ.
Potrivit specialiștilor, acest satelit va realiza o hartă a 90% din suprafaţa Pământului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept