Stiri 8 decembrie 2022

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși mâine, de la ora 7.00, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
De la ora 16.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la parohia „Înălțarea Domnului” din Lazu, iar de la ora 18.00, va oficia Taina Sfântului Maslu, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Mihail Kogălniceanu.
Sâmbătă, de la ora 7.00, ierarhul nostru va sfinți pictura bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Murfatlar, urmată de Sfânta Liturghie.
De la ora 21.45, va oficia slujba Acatistului Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de la ora 8.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Crângu, comuna Ion Corvin, județul Constanța.
Apoi, de la ora 17.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din cartierul constănţean Inel II, cu prilejul hramului.
De la ora 18.30, va asista la Concertul caritabil de Crăciun, organizat de către parohia Sf. Ierarh Vasile cel Mare” din Constanţa.
Luni, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni.
Cu acest prilej, de la ora 8.00, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, urmată de slujba de Te Deum cu ocazia aniversării zilei de naştere a Ierarhului Tomisului.
Marți, 13 decembrie, de la ora 7.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Constănțenii sunt așteptați la conferința cu tema “Vindecarea totală a depresiei”.
Aceasta va fi susținută de către Profesor Univ. Dr. Floarea Damaschin.
Evenimentul se va desfășura sâmbătă, de la ora 16.00, la Curtea Brâncovenească.
Intrarea este liberă.

Parohia „Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina” din Constanța organizează evenimentul caritabil intitulat „Noblețea faptei bune”.
Invitat este actorul Dan Puric, iar evenimentul se va desfășura astăzi, de la ora 18.00, la Grand Imperial Ballroom, situat pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 125.
Scopul acțiunii este strângerea de fonduri în vederea construirii așezământului filantropic „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina”, în cartierul constănțean Tomis Plus.

Astăzi este Ziua Constituției României.
Prima Constituție de după Revoluția din decembrie 1989, a fost adoptată de Adunarea Constituantă, la 21 noiembrie 1991 și aprobată prin Referendumul național de la 8 decembrie, același an.
După patru ani de la adoptarea Constituției României, parlamentarii au adoptat propunerea legislativă privind proclamarea Zilei Constituției României pentru data de 8 decembrie.
Constituția adoptată în 1991 a fost modificată și completată prin Legea de revizuire a Constituției României.
Aceasta a intrat în vigoare la 29 octombrie 2003, data publicării în Monitorul Oficial.

Parohia Sfântul Vasile cel Mare din Constanța organizează un concert caritabil de Crăciun.
Acesta se află la cea de a VIII-a ediție și se va desfășura duminică, de la ora 18.30 la biserica parohiei.
Concertul va fi susținut de Grupul psaltic “Sfântul Vasile cel Mare”, dirijat de Protopsalt Marian Bostan.
Invitați vor fi familiile Udrea, Pătrașcu, Daria Nicoleta Peltea și Cristiana Maria Olteanu.
Fondurile colectate în urma evenimentului vor fi folosite pentru ajutorarea unei tinere de 27 de ani, diagnosticată cu leucemie cronică.

O nouă trecere de pietoni va fi amenajată în municipiul Constanța.
Astfel, se va construi un scuar median pe bulevardul Aurel Vlaicu, înainte de sensul giratoriu cu DN3C (varianta Ovidiu).
Măsura înființării acestei treceri de pietoni are ca scop creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic în această zonă a orașului.
Conducătorii auto sunt rugați să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.

Certificatul de cazier judiciar se va elibera gratuit şi în formă electronică.
Noutatea adusă se referă la creşterea operativităţii în obţinerea certificatului de cazier judiciar, în sensul simplificării acestei proceduri.
Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect de lege.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept