Stiri 24 noiembrie 2022

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.45, va oficia Acatisul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, în Biserica Ortodoxă este cinstită Sfânta Mare Muceniță Ecaterina.
Cu acest prilej, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Ecaterina” din localitatea Tuzla.
De la ora 15.00, va sfinți locul pe care va fi ridicat Așezământul Filantropic Sfânta Ecaterina.
Acesta va fi edificat în cartierul Tomis Plus, în curtea bisericii „Sfintei Ecaterina”.
Sâmbătă, în Biserica Ortodoxă este cinstit Sfântul Stelian Paflagonul.
Cu acest prilej, dimineață, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Stelian” din localitatea Săcele.
Apoi, de la ora 21.45, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Duminică, de la ora 8.00, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Colilia, așezământ monahal ce are și hramul Intrarea în biserică Maicii Domnului.
Luni, 28 noiembrie, de la ora 7.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica de lemn „Sfântul Apostol Andrei” din orașul Cernavodă.

Arhiepiscopia Tomisului organizează cea de a patra ediție a acțiunii umanitare ”De Crăciun, fii bun!”.
Aceasta se desfășoară până pe 17 decembrie și are ca scop sprijinirea familiilor sărace din mediul rural din județul Constanța.
Astfel, va fi organizată o colectă de alimente neperisabile, articole de igienă și haine în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.
Mai multe informații pot fi obținute de la preoții parohiilor urbane din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului și CRTS Constanța, organizează o nouă campanie de donare de sânge.
Aceasta se va desfășura astazi, de la ora 12.00, la sediul CRTS.
La eveniment este așteptat și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dar și toți preoții și credincioșii din eparhie.

CRTS Constanța anunță anularea donării de sânge de sâmbăta aceasta.
Acțiunea făcea parte din programul “Ultima sâmbătă din lună.”
Echipa Centrului va fi prezentă în orașul Năvodari pentru acțiunea de donare, care se va desfășura la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, între orele 8.30 și 13.30.

Regulamentul parcărilor a fost modificat în stațiunea Mamaia.
Astfel, staţiunea trece în zona 2, ceea ce înseamnă că preţul achitat pentru parcare scade semnificativ, de la 4 lei/ora, la 1 leu/oră.
Totuşi, în zona zero vor rămâne, în perioada 1 iunie – 31 august, câteva zone din staţiune.
Este vorba despre parcarea supraetajată Albatros, din zona Cazino, Promenada 2 (de la Castel până la hotel Iaki), Zona Pasarela, Hotel Rex și Zona Summerland.
Pentru zonele 1 şi 2, parcarea este gratuită pe timpul nopţii, între orele 20.00-08.00, pe tot timpul anului, precum şi în zilele de weekend şi în sărbătorile legale.
Pentru zona zero această gratuitate este valabilă în afara sezonului estival, adică în perioada 01 septembrie – 31 mai.

Constanța se pregătește pentru o serie de acțiuni care se vor desfășura cu ocazia Zilei Naționale a României.
Pentru organizarea acestora, vor fi instituite restricţii de trafic.
Astfel, în perioada 27 noiembrie, ora 18:00- 28 noiembrie, ora 13:00, respectiv 30 noiembrie, ora 18:00-01 decembrie, ora 13:00, se va interzice accesul și staționarea autovehiculelor în parcarea aflată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, în parcările aflate pe ambele părți ale străzii Traian, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu și în parcarea aflată pe strada Termele Romane, tronsonul cuprins între strada Traian și Valea Portului.
Luni, 28 noiembrie, în intervalul orar 09:00-13:00 și joi, 01 decembrie, între orele 08:00-13:00, se va restricționa circulația autovehiculelor pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, pe străzile Traian și Termele Romane.

Codul Rutier a fost modificat.
Astfel, a scăzut limita de vârstă pentru conducerea camioanelor în România de la 21 la 18 ani, iar la autocare și autobuze de la 24 la 21.
Comisia pentru Transporturi a Camerei Deputaților a aprobat un proiect de lege pentru transpunerea unei Directive Europene care permite acest lucru.
Camera Deputaților este for decizional, iar dacă nu transpune directiva, România riscă sancțiuni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept