Stiri 19 octombrie 2022

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine dimineață în județul Tulcea.
Cu binecuvântarea PS Visarion, Episcopul Tulcii, Ierarhul nostru va oficia, de la ora 7.00, Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Mc. Gheorghe” din Isaccea.
Apoi, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Tot mâine, de la ora 21.45, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Maicii Domnului și Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Mai multe zone din oraşul Constanţa şi în patru localităţi din judeţ vor rămâne fară apă potabilă.
Măsura este luată din cauza unor ample lucrări de investiții pe conducta de distribuție apă potabilă de pe bulevardul Aurel Vlaicu.
Astfel, apa va fi oprită din această seară de ora 22.00 – până mâine, la ora 12.00.
In acest interval vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din umătoarele zone: cartierele Medeea, Anda, CET, Viile Noi și Sere, Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani, Zona Industrială și Zonele industriale CET, Caraiman și Oil Terminal, zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors), localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea și Eforie Nord.

Acordarea concediului paternal nu este condiţionată de perioada de activitate prestată sau de vechimea în muncă a salariatului.
Prevederea este cuprinsă în legea pentru modificarea Codului muncii, care a fost programată de președintele Klaus Iohannis.
Încălcarea legii se sancţionează cu amendă de la 4.000 la 8.000 lei.

Parlamentul European a adoptat o Rezoluţie pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen.
Rezoluţia îndeamnă Consiliul Uniunii Europene să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia sa privind aplicarea dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria şi în România până la sfârşitul anului 2022.
Acestea au fost îndeplinite încă din anul 2011.
Astfel, se asigură eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state la începutul anului viitor.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor nu este de acord cu etichetarea Nutri-Score.
ANPC a avertizat în ultimii doi ani industria alimentară că sistemul nu este legiferat și nu poate reprezenta un barometru pentru decizia de a achiziţiona un produs ‘sănătos’ ci poate fi chiar înşelător.
Eticheta Nutri-Score prezintă prin cinci culori, de la verde la roşu, şi cinci litere, de la A la E, valoarea nutriţională pentru 100 g sau 100 ml dintr-un produs, pornind de la A verde închis, care înseamnă compoziţie nutritivă favorabilă la E portocaliu închis – compoziţie nutritivă nefavorabilă.

ANRE a finalizat platforma online de schimbare a furnizorului de curent electric și gaze naturale la nivel național.
Instituția precizează că platforma va reduce de la 21 de zile la doar o zi termenul pentru schimbarea furnizorilor.
Proiectul, în valoare de 20 de milioane de lei, este finanțat aproape în totalitate din Fondul Social European.

Aproape jumătate dintre elevii din școlile românești au fost victime ale bullying-ului.
Astfel, un procent covârșitor de peste 80 au declarat că au fost martori la situații de agresiune ori umilință în școlile în care învață.
De asemenea, aproape o treime dintre școlari admit că au fost agresori, în timp ce 85% afirmă că au intervenit activ în sprijinul victimei când au întâlnit situații de bullying.
Datele sunt cuprinse într-un studiu al organizației Salvați Copiii România, care a lansat cu acest prilej și campania de informare “Dreptul la pauză”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept